Acasa InternationalExterne Urmează apocalipsa în Japonia

Urmează apocalipsa în Japonia

scris de D.P.
2 afisari

Un nou incendiu a izbucnit miercuri la reactorul 4 al centralei nucleare Fukushima 1, acest lucru amplificând temerile legate de o posibilă contaminare radioactivă, a anunţat CNN.

fukushimaMuncitorii nu s-au putut apropia de reactor din cauza nivelului mare de radiaţii şi se caută soluţii pentru răcirea acestuia.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, nivelul de radiaţii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ 167 de ori.

Situaţia care s-a înrăutăţit a determinat autorităţile să avertizeze locuitorii pe o rază de 30 de kilometri distanţă faţă de centrala nucleară să stea în case.

Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a calificat marţi accidentul nuclear din Japonia drept “apocalipsă”, apreciind că autorităţile locale au pierdut practic controlul asupra situaţiei la centrala de la Fukushima, notează Mediafax.

Se vorbeşte despre apocalipsă şi cred că acest cuvânt este deosebit de bine ales, a declarat el, în faţa unei comisii a Parlamentului European, la Bruxelles.

Practic totul este în afara controlului”, a precizat comisarul, adăugând: Nu exclud cel mai grav (scenariu) în orele şi zilele care urmează. Comisarul a afirmat că a fost în contact pe această temă cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.

După seismul violent urmat de un tsunami, vineri, diferitele reacoare ale centralei japoneze Fukushima au cunoscut o serie de accidente grave. Marţi, o nouă explozie şi un incendiu s-au produs la centrala Fukushima 1.

Un alt incendiu s-a produs marţi dimineaţă la reactorul 4 de la Fukushima, după ce reactorul 2 a explodat luni seară.


6 comentarii

Ciu Huhu 16-03-2011 - 08:25

Trebuie sa se interzica categoric construirea centralelor nucleare in zonele seismice active!

Liviu 16-03-2011 - 10:28

Parca numai reactoarele 1, 2 si 3 erau functionale in momentul dezastrului ! Am inteles ca reactoarele 4, 5 si 6 erau in perioada de intretinere si reincarcare …

radulescu 16-03-2011 - 22:51

Suntem fata in fata cu Dumnezeu.
Biblia se adevereste…….

Maria 25-03-2011 - 09:41

Este cumplit.Nu cred ca se mai poate face ceva.Tot globul va fi afectat ani si ani.Depinde de rezistenta fiecaruia dintre noi.Dumnezeu sa ne ajute.

Maria 25-03-2011 - 09:53

Inainte cu aproximativ trei saptamani inante de cutremurul din 11 martie am avut un vis pe care abia acum il inteleg.Era in visul meu o priveliste cu niste zgarie nori de o forma mai ciudata. Acum vad ca asa sunt cladirile din Tokyo.Cladirile se miscau foarte tare mai ales din varf si se prabuseau tot din varf.Apoi pe ferestre erau atarnate niste drapele negre.I-am povestit visul unei prietene chiar atunci si am incercat amandoua sa-l explicam.Nu mi-am imaginat ca ar putea avea loc un cutremur chiar atat de mare.Sunt o persoana serioasa.N-am nici un interes sa inventez asa ceva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult