Acasa InternationalExterne USGS: Un cutremur de 7,4 grade a lovit coasta El Salvadorului. Alertă de tsunami!

USGS: Un cutremur de 7,4 grade a lovit coasta El Salvadorului. Alertă de tsunami!

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Institutul american de geofizică (USGS) a anunțat cǎ un seism cu magnitudinea de 7,4 grade pe Richter s-a produs în noaptea de luni spre marți pe coasta Pacifică a Salvadorului.

USGS: Un cutremur de 7,4 grade a lovit coasta El Salvadorului (foto:ceskenoviny.cz)

USGS: Un cutremur de 7,4 grade a lovit coasta El Salvadorului (foto:ceskenoviny.cz)

Cutremurul de pământ s-a produs luni, la ora locală 21:51 (5:51, ora Romȃniei, marți), în zona departamentului Usultan, în sudul statului El Salvador, a indicat Ministerul local al Mediului. Același minister a precizat cǎ nu dispune pe moment de informații cu privire la eventuale victime sau pagube materiale.  Cu toate acestea, autoritățile statului El Salvador au declarat alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism cu magnitudinea 7,4. „Din cauza puternicului seism, s-a decretat alertă de tsunami pentru zona de coastă salvadoriană”, a informat Direcția de Protecție Civilă a acestui stat, potrivit Agerpres.

Pene de curent au fost raportate în El Salvador, ȋn timp ce ȋn Nicaragua s-a transmis o stare de alertǎ la nivel, anunțând că școlile vor fi închise marți. Rapoartele locale spun cǎ acest seism a putut fi simțit de-a lungul coastei de sud și ȋn interiorul regiunii din Guatemala la Costa Rica. Crucea Roșie din El Salvador și Costa Rica, cele două țări cel mai apropiate de epicentru, a raportat cǎ pȃnǎ ȋn prezent nu au existat victime umane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult