Acasa InternationalExterne Varianta Delta este deja dominantă și în Statele Unite, estimează CDC

Varianta Delta este deja dominantă și în Statele Unite, estimează CDC

scris de Misu Andrei
78 Afisari

Varianta Delta a coronavirusului a devenit deja varianta dominantă în Statele Unite ale Americii, conform datelor și modelelor Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor american, relatează Reuters.

Conform estimărilor agenției americane, mutația Delta a coronavirusului a devenit dominantă în țară între 19 iunie și 3 iulie, în această perioadă ea ajungând la o prevalență de 51,7% dintre cazurile existente.

Proporția cazurile de infectare cu varianta Alpha, varianta care devenise anterior dominantă în SUA și care a fost identificată prima oară în regiunea Kent din Anglia, cunoscută anterior drept varianta britanică, a ajuns la o prevalență de doar 28,7% dintre cazuri.

Varianta Delta devine dominantă în mai multe țări pentru că se transmite mai ușor decât celelalte variante cunoscute până acum. De asemenea, ea este responsabilă pentru mai multe cazuri severe de îmbolnăvire, mai ales printre tineri.

În acest moment, varianta Delta este prezentă în toate statele americane.

Marți, președintele Joe Biden i-a încurajat pe americani să se vaccineze anti-Covid pentru a preveni răspândirea acestei variante mult mai contagioase.

Până acum, datele preliminare arată că vaccinurile existente sunt eficiente împotriva variantei Delta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult