Acasa InternationalExterne Vatican: Scandal cu spălare de bani şi Anonymous

Vatican: Scandal cu spălare de bani şi Anonymous

scris de Marius Bâtcă
12 afisari

Vaticanul a fost adăugat pentru “prima oară” de Statele Unite pe o listă a statelor susceptibile de a fi afectate de fenomenul spălării de bani, conform unui raport publicat miercuri de Departamentul de Stat.

vaticanPotrivit raportului anual al Departamentului de Stat american privind lupta împotriva traficului de droguri în lume, Vaticanul a fost adăugat unei liste de 68 de ţări clasificate ca având “situaţie preocupantă”, informează Mediafax. Această categorie urmează ca importanţă listei americane de 66 de ţări în care spălarea de bani este o “preocupare primară”. Pe această listă de ţari în care spălarea de bani este o “preocupare primară” sunt trecute, printre alte state, Afganistan, Brazilia, China, Rusia, Irak, Franţa şi chiar SUA.

Un oficial american a declarat sub protecţia anonimatului că Vaticanul a introdus pentru prima dată un dispozitiv pentru combaterea spălării de bani dar că eficacitatea acestuia rămâne să fie evaluată. Oficialul american a adăugat că Vaticanul este “potenţial vulnerabil” la fenomenul de spălare de bani, din cauza fondurilor mari care circulă între Sfântul Scaun şi restul lumii

Pe 30 decembrie 2010, Papa Benedict al XVI-lea a creat Autoritatea de Informare Financiară (AIF), care ar trebui să permită Vaticanului să intre în conformitate cu standardele internaţionale pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

Situl Vaticanului a fost atacat de hackerii Anonymous

Tot miercuri, siteul de Internet www.vatican.va a fost blocat, după un atac revendicat de mişcarea de hackeri militanţi Anonymous. Acestia au afirmat că vor să pedepsească “Biserica apostolică romană coruptă şi toate produsele acesteia”.

Anonymous a decis astăzi să asedieze site-ul vostru ca răspuns la doctrina, liturghiile şi conceptele absurde şi anacronice pe care organizaţia voastră cu scop lucrativ (Biserica apostolică romană) le difuzează în lumea întreagă”, scrie site-ul italian al Anonymous, citat de Mediafax.

“Acest atac NU ESTE îndreptat împotriva religiei creştine sau a credincioşilor din lumea întreagă, ci împotriva Bisericii apostolice romane corupte şi a tuturor produselor sale”, adaugă comunicatul.

“Aţi ars textele unei imense valori istorice şi literare, aţi ucis în mod barbar detractorii şi criticii cei mai virulenţi de-a lungul secolelor (…), aţi determinat persoane credule să plătească pentru a obţine acces în Rai vânzând indulgenţe (document ce conţine textul rugăciunilor care trebuie spuse pentru a obţine iertarea păcatelor, în Biserica Catolică – n.red.)”, acuză site-ul Anonymous.

Hackerii acuză, de asemenea, Biserica Catolică pentru că a “redus la sclavie populaţii întregi”.

“În ultima vreme aveţi un rol semnificativ în ajutorul oferit criminalilor de război nazişti pentru a le permite să găsească refugiu în ţările străine şi să evite justiţia internaţională”, continuă comunicatul.

Vaticanul a confirmat oficial atacul, afirmând că a fost informat de poliţie.

Grupul de hackeri a mai încercat şi anul trecut un atac împotriva siteului Vaticanului, dar fără succes.

2 comentarii

urbos 08-03-2012 - 17:00

Hackerii poolii, ce sa-ti povestesc.

Romeo2110 09-03-2012 - 09:11

Indiscutabil ca multe din lucrurile de care este acuzat Vaticanul, sunt adevarate.
Totusi hackerii „Anonimus” ar fi trebuit sa insiste asupra faptului ca masoneria si comunismul a facut cu mult mai multe crime.

Sutele de milioane sau chiar miliarde de victime, ale remodelarii lumii dupa principii talmudist-masonice, din ultimele trei secole creeaza un raport de cel putin 10.000 (asasinati de masoni) la 1 (asasinati de papalitate in 10 secole de domnie).

Comparati: evanghelizarea Americii de Sud s-a facut in sec XV-XVII. Azi exista ingdieni ameericani, in proportie foarte mare.

In 1777, anul creierii de catre masonerie a SUA, albii controlau efectiv 200 km din coasta Atlanticului. Restul continentului era populat de indieni americani.
In ciuda „Declaratiei universale a drepturilor omului”, sec al XIX lea a insemat exterminarea goimilor-idolatri-amer-indieni, dupa sloganul un „indian bun este un indian mort”. Azi indieni urme ale indienilor americani mai gasesti prin „rezervatii”.

Un amer-indianul din SUA are tot dreptul sa invidieze soarta unui amer-indian din Ecuador.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult