Acasa InternationalExterne Veneția va percepe de anul viitor o taxă de intrare pentru turiști

Veneția va percepe de anul viitor o taxă de intrare pentru turiști

scris de Misu Andrei
42 Afisari

Începând din anul 2024, Veneția va percepe călătorilor „de o zi” o taxă în valoare de 5 euro pentru a avea acces în celebrul oraș italian, relatează Reuters.

Taxa va fi pusă în aplicare în mod experimental timp de 30 de zile începând de anul viitor, cu precădere în timpul sărbătorilor și a weekendurilor din timpul verii. Vor fi nevoiți să o achite toți vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani.

Se urmărește găsirea „unui nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneția și cele ale vizitatorilor orașului„, a transmis consilierul pentru turism al Veneției, Simone Venturini. În plus, potrivit acestuia, măsura nu are drept scop obținerea de bani pentru bugetul local, precizând că taxa va acoperi doar costurile de administrare a sistemului.

Totodată, încă din anul 2019 s-a vorbit despre planul de a introduce o taxă de intrare, însă a fost amânat din pricina COVID-19, care a ținut turiștii departe.

În luna iulie, specialiștii UNESCO au propus ca Veneția și laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susținând că Italia nu depune suficiente eforturi pentru a proteja orașul de impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult