Acasa InternationalExterne Venezuela: Opoziţia face apel la noi manifestaţii

Venezuela: Opoziţia face apel la noi manifestaţii

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Oficiali din cadrul opoziţiei venezuelene au făcut apel, luni, la noi manifestaţii, la aproape o lună după lansarea mişcării de protest faţă de preşedintele Nicolas Maduro.

Venezuela: Opoziţia face apel la noi manifestaţii (foto:latimes.com)

Liderul opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a convocat pentru sâmbătă un marş la Caracas pentru a protesta faţă de lipsurile cu care se confruntă cetăţenii, una dintre temele pe care marşează această mişcare lansată la 4 februarie de către studenţi şi susţinută ulterior de opoziţie. Sâmbăta viitoare, „vom convoca o mare mobilizare naţională împotriva lipsurilor care afectează majoritatea” venezuelenilor, a anunţat pe contul său de Twitter Capriles, învins la limită de Maduro la alegerile prezidenţiale din aprilie.

La rândul său, deputatul de opoziţie Maria Corina Machado, din cadrul partidului Voinţa Populară al lui Leopoldo Lopez, încarcerat la 18 februarie pentru incitare la violenţă, a convocat pentru marţi marşuri în toată ţara pentru a cere plecarea de la putere a preşedintelui Maduro. „Ne vom reuni pentru a aduce un omagiu tuturor victimelor represiunii brutale desfăşurate de acest regim dictatorial”, a explicat Machado în faţa presei, în timp ce violenţele care au însoţit această manifestaţie au provocat deja 18 morţi şi peste 260 de răniţi.

Deputatul a precizat că un marş al tăcerii va începe la ora locală 10.00 în cartierul Las Mercedes din Caracas, unul dintre focarele contestării studenţeşti. Luni, Machado s-a aflat în fruntea unui marş la care au participat 2.000 de persoane şi care a defilat până la sediul Organizaţiei Statelor Americane din acelaşi cartier, pentru a cere organizaţiei să ia poziţie în privinţa situaţiei din Venezuela. Conform mediafax, studenţii susţinuţi de opoziţie protestează faţă de costurile mari de trai, lipsurile şi insecuritatea din ţară. Principala ţintă a mişcării, Nicolas Maduro, a lansat săptămâna trecută un dialog naţional, dar liderii mişcării şi principalii opozanţi au anunţat că refuză să participe la ceea ce au calificat drept „mascaradă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult