Acasa InternationalExterne Venezuela rupe relatiile diplomatice cu Columbia

Venezuela rupe relatiile diplomatice cu Columbia

scris de Ziua Veche
30 Afisari

.Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat joi ruperea relatiilor diplomatice cu Columbia dupa ce Bogota a reafirmat in fata Organizatiei Statelor Americane (OSA) ca sefi ai gherilelor columbiene se afla in Venezuela.

Potrivit Agerpres, Chavez a facut acest anunt intr-o conferinta de presa in care il avea alaturi pe selectionerul argentinian de fotbal, Diego Maradona, in palatul prezidential Miraflores. Guvernul Venezuelei a fixat un termen de 72 de ore diplomatilor columbieni pentru a parasi tara dupa ce presedintele Hugo Chavez a anuntat ruperea relatiilor bilaterale, a comunicat – joi – seful diplomatiei venezuelene, Nicolas Maduro. “Am adresat o nota diplomatica insarcinatului cu afaceri al Republicii Columbia la Caracas pentru ca ei sa-si inchida ambasada in 72 de ore si sa paraseasca tara”, a declarat Maduro presei.

Bogota a difuzat saptamana trecuta o lista cu numele a cinci inalti conducatori ai Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC) si ai Armatei de Eliberare Nationala, care s-ar afla in Venezuela.

In cursul unei reuniuni a OSA, convocata joi la cererea Bogotei, reprezentantul columbian Luis Hoyos a reiterat acuzatiile, evocand chiar prezenta a 1.500 de luptatori din gherila columbiana in zeci de tabere in Venezuela. El a cerut, de asemenea, “constituirea unei comisii internationale” care sa verifice locurile pe care le poate indica si unde s-ar afla rebelii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS