Acasa InternationalExterne Venezuela: Starea de sănătatea a lui Chavez „stabilă”, dar „delicată”

Venezuela: Starea de sănătatea a lui Chavez „stabilă”, dar „delicată”

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Ginerele preşedintelui venezuelean Hugo Chavez, Jorge Arreaza, a anunţat pe Twitter că acesta se află într-o stare „stabilă în cadrul său delicat”.

Venezuela: Starea de sănătatea lui Chavez „stabilă”, dar „delicată” (foto: telegraph.co.uk)

Ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei, Jorge Arreaza a precizat într-unul din mesajele sale de pe Twitter că preşedintele venezuelan „continuă să lupte dur şi transmite toată dragostea sa poporului nostru”, precizând că „Echipa medicală ne-a explicat că starea preşedintelui Chavez rămâne stabilă în cadrul său delicat”. Vestea apariţie acestor probleme de sănătate ale preşedintelui venezuelan a fost făcută publică de vicepreşedintele Nicolas Maduro care a întrerupt, duminică, 30 decembrie, pregătirile pentru Anul Nou anunţând la televiziune, din Cuba. Acesta a menţionat atunci că Am fost informaţi în legătură cu noi complicaţii apărute în urma unei infecţii respiratorii”, iar tratamentul pentru aceste complicaţii „nu este lipsit de riscuri”.

Chavez, în vârstă de 58 de ani, a fost operat la 11 decembrie de cancer în zona pelviană, depistat în iunie 2011, conform mediafax.ro.  Marţi, 1 ianuarie, cotidianul spaniol ABC a anunţat pe pagina sa de Internet că preşedintele venezuelan se află în „comă artificială”, fără a-şi cita sursele. În aceaşi zi, liderul opoziţiei Henrique Capriles le-a cerut venezuelanilor, într-un mesaj publicat pe Twitter, să nu se lasă pradă zvonurilor sau urii.

Reales cu un avans confortabil în octombrie pentru un nou mandat de şase ani, Hugo Chavez, aflat la putere din 1999, ar trebui să depună jurământul la 10 ianuarie în faţa Adunării Naţionale. Potrivit Constituţiei, în caz de imposibilitate a preşedintelui de a-şi asuma funcţiile, vicepreşedintele sau preşedintele Adunării, în funcţie de interpretare, urmează să asigure interimatul şi să convoace alegeri anticipate. Henrique Capriles, învins de Chavez la alegerile prezidenţiale din 7 octombrie, care ar putea să îl înfrunte pe Maduro la urne, a recunoscut că data preluării funcţiei ar putea fi amânată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult