Acasa InternationalExterne Venezuela: Toți miniștrii au demisionat

Venezuela: Toți miniștrii au demisionat

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat joi pe contul său de Twitter că toți miniștrii și-au prezentat demisia, „pentru a facilita o reînnoire a guvernului”.

Venezuela: Toți miniștrii au demisionat (foto:topnews.in)

Șeful statului, Nicolas Maduro, a menționat cǎ , remanierea executivului ar fi motivată de „anul nou”. Adevărul este că această schimbare intervine într-un moment în care întreaga țară este profund mișcată de asasinarea actriței Monica Spear, fostă Miss Venezuela 2004, și a soțului ei, o crimă care a adus în atenție vertiginoasa creștere a criminalității, care plasează Venezuela pe locul patru în clasamentul țărilor cu cel mai mare număr de omucideri, după Honduras, Salvador și Haiti. Țara se află totodată într-o îngrijorătoare criză economică și de aprovizionare, cu o inflație galopantă și o penurie a produselor de bază.

„Am primit scrisori de la toți miniștrii, care și-au pus la dispoziție postul pentru a facilita reînnoirea guvernului în acest nou an care începe”, scrie președintele pe contul său din rețeaua de socializare Twitter — @NicolasMaduro. Președintele le-a mulțumit tuturor membrilor cabinetului său pentru ‘efortul și loialitatea de care au dat dovadă în aceste vremuri ale Revoluției (Bolivariene)”. După asasinarea actriței Monica Spear, Maduro și liderul opoziției, Henrique Capriles, și-au strâns mâna într-un gest neobișnuit. O primă apropiere între cei care păreau doi dușmani ireconciliabili. Mai important este că ambii lideri au convenit să pună accentul pe lupta împotriva criminalității și au pus la cale inclusiv un fel de ‘foaie de parcurs’ pentru pacificarea străzilor țării.

În acest sens, formațiunea de opoziție Masa Unității Democratice (MUD) a lansat joi un apel la guvern ‘să realizeze o revizuire profundă a politicilor pe care le aplică în materie de securitate civică’, pentru „a frâna criminalitatea debordantă”. Coaliția de opoziție consideră că asasinarea Monicăi Spear „ilustrează criminalitatea debordantă care îndoliază în fiecare zi zeci de familii în întreaga țară”. Conform Agerpres, acesta este și motivul pentru care a subliniat că „guvernul trebuie să realizeze o revizuire profundă a politicilor pe care le aplică în materie de securitate a cetățenilor, (politici) care în mod evident nu au dat rezultate pozitive”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult