Acasa InternationalExterne Venitul minim garantat a fost aprobat în Spania

Venitul minim garantat a fost aprobat în Spania

scris de Misu Andrei
141 Afisari

Coaliţia guvernamentală din Spania a aprobat vineri introducerea unui venit minim garantat de 462 de euro pe lună, pentru cei mai săraci locuitori, a căror stare financiară fragilă a fost agravată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Această schemă vizează un număr de aproximativ 2,3 milioane de persoane, a declarat vicepremierul Pablo Iglesias. Persoanele cu vârsta între 23 şi 65 de ani şi cu active mai mici de 16.614 euro, excluzând locuinţa şi împrumuturile pe termen scurt, vor fi eligibile pentru a fi incluse în noul program.

Potrivit unui decret aprobat la reuniunea de vineri a Cabinetului, Guvernul spaniol va plăti un stipendiu lunar şi va completa veniturile de care beneficiază în prezent persoanele care câştigă mai puţin de 462 de euro pe lună, astfel încât persoanele care câştigă mai puţin să primească cel puţin venitul minim garantat în fiecare lună, a spus Iglesias. Acesta a adăugat că noul program va include şi stimulente pentru găsirea unui loc de muncă formal.

„Vom avea succes dacă vom fi capabili să ajutăm gospodăriile identificate să treacă la un loc mai bun în societate”, a spus şi ministrul pentru securitate socială, Jose Luis Escriva.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult