Acasa InternationalExterne Vezi aici ce nave militare se îndreaptă spre Libia

Vezi aici ce nave militare se îndreaptă spre Libia

scris de M.A.
4 afisari

Nave de război trimise de mai multe ţări occidentale se îndreptau miercuri către Libia, relatează AFP.
USS Barry

US Navy photo by Mate Airman Philip V. Morrill
STATELE UNITE ALE AMERICII


Două nave de război americane, nava de asalt amfibie portelicopter USS Kearsarge şi nava de susţinere USS Ponce, au intrat în Canalul Suez şi se îndreaptă către Libia. Aproximativ 800 de puşcaşi marini se află la bord, iar acestora urmează să li se alăture alţi 400 de puşcaşi marini, care vor „furniza capacitatea (necesară) ducerii la bun sfârşit a unor evacuări de urgenţă şi operaţiuni umanitare”, în caz de nevoie, potrivit secretarului Apărării, Robert Gates, transmite Mediafax. Un distrugător lansator de rachete, USS Barry, a trecut, de asemenea, prin Canalul Suez şi se află, în prezent, în Mediterana, potrivit Marinei americane.

USS Ponce

U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Lolita LewisUSS Kearsarge

Foto: Airman Finley Williams, U.S. Navy
MAREA BRITANIE


Plecată din Gibraltar, fregata HMS Westminster a Marinei britanice va înlocui fregata HMS York, care a distribuit material medical, furnizat de Suedia, la Benghazi, al doilea cel mai important oraş din ţară, aflat sub controlul opoziţiei. HMS Westminster este o fregată de tip 23, transportând, în general, elicoptere de tip MK 8 Lynx, lansatoare de rachete, torpile şi arme cu rază scurtă şi lungă de acţiune.

Fregata „a îmbarcat, pe lângă materialul obişnuit, material medical, pături şi cearşafuri”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, la Gibraltar.


CANADA


HMCS CharlottetownPlecată de la Halifax, în Noua Scoţie, fregata canadiană HMSC Charlottetown, la bordul căreia se află 240 de oameni şi un elicopter, urmează să ajungă la destinaţie în şase-şapte zile. Nici misiunea sa şi nici durata acesteia nu au fost definite în mod precis. Potrivit premierului Stephen Harper, nava urmează să ia parte la operaţiunile de evacuare canadiene şi internaţionale, deja în curs, în Libia.


FRANŢA

Mistral

foto: militarytimes.com
Parisul a hotărât să trimită un portelicopter din clasa Mistral, al doilea tip de navă al Marinei franceze ca mărime, pentru a participa la evacuarea muncitorilor egipteni, împiedicaţi să plece în ţara lor, în cadrul măsurilor hotărâte de Uniunea Europeană, a anunţat miercuri Ministerul Apărării. Portelicopterul şi fregata care-l însoţeşte ar putea îmbarca „aproximativ 800 de persoane”, potrivit colonelului Thierry Burkhard, purtătorul de cuvânt al Statului Major.


ITALIA


Mai multe nave urmează să părăsească Italia „în 24 sau 48 de ore”, a anunţat ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini. El a dat asigurări că Italia va trimite, la Benghazi, o navă cu ajutoare umanitare, „imediat ce condiţiile de securitate vor permite acest lucru”.


COREEA DE SUD
Choi Young

foto: koreatimes.co.kr
O navă de război sud-coreeană, Choi Young, care efectua o misiune de patrulare în largul coastelor Somaliei, a fost direcţionată spre Libia, pentru a ajuta la evacuare, unde urma să ajungă în noaptea de miercuri spre joi, potrivit Ministerului Apărării.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult