Acasa InternationalExterne Vezi beneficiile scandalului DSK pentru noul şef FMI

Vezi beneficiile scandalului DSK pentru noul şef FMI

scris de Matei Iliescu
1 afisari

Scandalul Strauss-Kahn se răsfrânge din nou asupra şefilor FMI. Cea mai mare bancă de credit din lume îi cere explicit noului director Christine Lagarde să menţină un comportament în conformitate cu „cele mai înalte standarde de conduită”.

Christine Lagarde

Punând accent în special pe valorile de „integritate, imparţialitate şi discreţie”, dar mai ales stabilind că directorul FMI trebuie să evite să „apară într-o manieră inadecvată”, se pune astfel pentru prima oară accent pe „conduita publică” a acestuia, scrie La Republica, preluat de Rador.

Acestea fiind zise, noul director FMI a trebuit să semneze un document întreg. Ca urmare a scandalului sexual în care a fost implicat conaţionalul său, Dominique Strauss Kahn, punctul 2 al contractului, prin care vistieria FMI îi este încredinţată lui Lagarde, a fost complet revizuit. Spre deosebire de predecesorul său, Christine nu numai că va trebui să acţioneze „bine”, dar să şi „arate bine”.

Un sacrificiu pe care FMI îl recompensează cu o mărire substanţială a salariului. De la 420.930 de dolari (salariul de acum cinci ani al directorului FMI), s-a ajuns acum la 467.940 de dolari pe an. Şi nu numai. Au mai crescut şi benficiile, iar limita cheltuielilor directorului FMI a ajuns de la 75.350 de dolari la 83.760, iar revoluţia din vârful piramidei FMI se află de-abia la început.

Joi, Lagarde va explica în timpul primei sale conferinţe de presă felul în care intenţionează să conducă Fondul, o instituţie la care foarte probabil nu ar fi ajuns niciodată atât de repede dacă predecesorul său ar fi fost nevoit şi el să respecte acea „conduită” pe care FMI o specifică, pentru prima oară, în scris.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult