Acasa InternationalExterne Vezi ce le-a transmis Împăratul Akihito japonezilor

Vezi ce le-a transmis Împăratul Akihito japonezilor

scris de A.H.
5 afisari

Împăratul Japoniei, Akihito, s-a declarat miercuri “profund îngrijorat” de situaţia de la centrala nucleară Fukushima şi i-a îndemnat pe japonezi să se ajute unii pe alţii în aceste vremuri dificile.

Imparatul Akihito

foto: Agerpres

Într-un discurs excepţional, după cum titrează agenţiile de presă, Împăratul Akihito, care se adresează foarte rar naţiunii, a afirmat că se roagă pentru ca un număr cât mai mare de oameni să fie salvaţi.

“Sunt îndurerat de situaţia cumplită din zonele afectate de dezastru. Creşterea zilnică a numărul celor morţi şi a celor dispăruţi arată că nu ştim care va fi bilanţul victimelor. Speranţa mea este că un număr cât mai mare de oameni vor fi găsiţi în siguranţă”, a spus Împăratul.

Sper din adâncul inimii mele că mână de mână oamenii se vor trata unii pe alţii cu compasiune şi vor depăşi aceste vremuri dificile”, a mai afirmat Akihito, conform Reuters, îndemnându-i pe salvatori să nu abandoneze speranţa.

El a ţinut să remarce: “Populaţia este obligată să evacueze în condiţii foarte dificile de frig, de lipsă de apă şi carburant”, adăugând: “Nu pot să nu mă rog pentru ca activitatea salvatorilor să progreseze rapid şi ca viaţa oamenilor să se amelioreze, fie şi numai puţin”.

“Sper sincer că putem împiedica înrăutăţirea situaţiei datorită eforturilor” tuturor celor care participă la operaţiunile de salvare, a mai spus Împăratul Japoniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult