Acasa InternationalExterne Vezi ce mai face Assange-WikiLeaks

Vezi ce mai face Assange-WikiLeaks

scris de M.I.
3 afisari

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, se prezintă miercuri în faţa Înaltei Curţi de Justiţie de la Londra pentru a contesta extrădarea sa către Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală.

Julian Assange va posta pe Wikileaks informatii despre GuantanamoAvocaţii săi vor susţine, potrivit RRA, că nu există suficiente motive pentru a fi extrădat şi că există riscul ca odată trimis în Suedia, clientul lor să nu beneficieze de un proces corect. Apărarea lui Assange urmează să conteste şi autoritatea judecătoarei care a emis mandatul european de arestare pe numele său.

Împotriva lui Julian Assange există mai multe plângeri, printre care una de viol şi molestare sexuală, iar fondatorul WikiLeaks sustine că dosarul său este unul motivat politic, arestarea sa survenind la scurt timp după ce site-ul pe care îl deţine a dat publicităţii mai multe telegrame secrete transmise de diplomaţii americani.

Julian Assange a declarat, în repetate rânduri, că se teme că, odată extrădat în Suedia, ar putea fi predat autoritătilor din SUA care intentionează sa-l acuze de spionaj.

Fondatorul WikiLeaks a fost reţinut de poliţia britanică în luna decembrie a anului trecut. În februarie judecătorii au decis că există suficiente dovezi pentru a fi extrădat şi au hotărât că până la judecarea apelului, Julian Assange să locuiască la o adresă fixă, să poarte o brăţară electronică de localizare şi să se prezinte regulat la poliţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult