Acasa InternationalExterne Vezi ce măsură populistă i-a trecut prin cap lui Sarkozy!

Vezi ce măsură populistă i-a trecut prin cap lui Sarkozy!

scris de Z.V.
1 afisari

Franţa este zguduită de scandalurile concediilor unora dintre miniştri săi sponsorizate de puteri străine.

Sarkozy înăspreşte tonul

Sarkozy îşi sechestrează miniştrii în ţară

În tentativa de a pune surdină întregii afaceri, care a explodat în anul ce precede alegerile prezidenţiale din 2012, preşedintele Sarkozy a anunţat obligativitatea ca toţi miniştrii să-şi facă concediile în ţară.

Mai mult, într-o scurtă declaraţie făcută în Consiliul de Miniştri şi dată publicităţiiă de Preşedinţie, Sarkozy a mai cerut ca orice invitaţie în străinătate pentru membrii cabinetului să fie aprobată de prim ministru. Aprobarea va fi dată doar după consultarea cu grupul de diplomaţi ai Preşedinţiei, pentru a se verifica compatibilitatea cu politica externă a Franţei.

Măsurile severe ale lui Sarkozy vin după scandalurile provocate de deplasarea ministrului de externe Michèle Alliot-Marie în vacanţă cu un avion al unui om de afaceri din anturajul fostului preşedinte tunisian Ben Ali şi după ce prim-ministrul François Fillon şi-a făcut vacanţa de Crăciun împreună cu familia în Egipt pe banii preşedintelui Mubarak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult