Acasa InternationalExterne Vezi ce vrea Grecia să le dea de băut libienilor

Vezi ce vrea Grecia să le dea de băut libienilor

scris de M.A.
1 afisari

Grecia va furniza 48.000 de sticle cu apă potabilă capitalei libiene Tripoli, unde mii de locuitori se confruntă cu o penurie.

Apa (thekitchn.com)

Apa (foto: thekitchn.com)

O delegaţie condusă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Dimitris Dollis se va deplasa marţi la faţa locului la bordul a două avioane militare C-130 care vor transporta sticlele de apă potabilă, a indicat ministerul.

Mare parte dintre cei două milioane de locuitori ai capitalei libiene suferă din cauza lipsei de apă din oraş după ce Tripoli a trecut în mîinile forţelor ostile colonelului Muammar Gaddafi, la sfârşitul lui august, transmite Moldpres.

Săptămâna trecută, cu prilejul conferinţei internaţionale privind Libia de la Paris, premierul grec, Giorgos Papandreou, a propus alimentarea cu apă a oraşului Tripoli pe cale aeriană.

Noile autorităţi libiene au anunţat duminică că au preluat controlul unei părţi a marii conducte care transportă apa din pânza freatică din deşert către marile oraşe de coastă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult