Acasa InternationalExterne Cum a fost sărbătorit Jubileul de diamant la Bucureşti

Cum a fost sărbătorit Jubileul de diamant la Bucureşti

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

În Bucureşti, luni dimineaţa, a fost sărbătorit jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii cu maşini sport şi cântece celebre englezeşti.

Jubileul Reginei Elisabeta a II-a a fost sarbatori si la Bucuresti (foto:themonteoz.com)

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a organizat luni dimineaţa, 11 iunie, o paradă cu maşini sport, cu ocazia aniversării jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a. La paradă, printre multitudinea de maşini sport s-a aflat şi un autobuz “double-decker” din circuitul “Bucharest City Tour”, parada fiind însoţită de o fanfară care a cântat melodii englezeşti foarte cunoscute în întreaga lume. Conform Mediafax, traseul paradei a inclus Piaţa Victoriei Piaţa Romană, Palatul Regal, Piaţa Constituţiei şi Arenele BNR, unde va avea loc o petrecere privată.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a venit la paradă într-un automobil Lotus negru, decapotabil, alegând aceast automobil deoarece marca a fost lansată în acelaşi an în care regina Marii Britanii a urcat pe tron. Ambasadorul a precizat cu această ocazie că este mândru de ataşamentul localniclor faţă de cultura britanică şi a spus legat de vizita prinţului Charles în România că ştie că acesta “este un iubitor al României”.

Parada a început în jurul orei 10:40, când maşinile, majoritatea marca Lotus şi Jaguar, având steagul Marii Britanii ataşat la geam au pornit la drum pe piesa trupei Beatles “Obladi Oblada”, cântată de fanfara din autobuz. Şi maşina poliţiei a fost una britanică, aceştia alegând pentru paradă tot un Lotus, de culoare albă.

Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – este sărbătorit, în perioada 2-15 iunie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în statele Commonwealth, precum şi în ţările care s-au bucurat de o relaţie diplomatică de tradiţie cu Marea Britanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult