Acasa InternationalExterne Vezi cum s-ar putea răzbuna Gaddafi

Vezi cum s-ar putea răzbuna Gaddafi

scris de D.P.
3 afisari

Ministrul britanic al Justiţiei, Kenneth Clarke, a avertizat că liderul libian Muammar Gaddafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din Scoţia, ca să se răzbune pentru rolul Marii Britanii în operaţiunile din Libia, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

gaddafi“Avem un interes deosebit în Maghreb (vestul Africii de Nord), acela este Lockerbie”, a declarat Clarke într-un interviu pentru The Guardian. “Poporul britanic are motive să-şi amintească blestemul lui Gaddafi – Gaddafi înapoi la putere, bătrânul Gaddafi caută răzbunare, avem un interes real să prevenim acest lucru”, a afirmat lordul cancelar, citat de Mediafax.

Clarke adaugă că rezoluţia ONU nu sprijină o schimbare a regimului, precizând că ocupaţia ar fi o nebunie. Dar remarcile sale sugerează că miniştrii britanici recunosc că acum au un interes de securitate direct pentru înlăturarea lui Gaddafi de la putere.

Libia a fost implicată în atentatul comis în 1988 la bordul unui avion american deasupra localităţii scoţiene Lockerbie, soldat cu 259 de morţi la bordul avionului şi 11 la sol.

Întrebat dacă publicul ar tolera un răzoi îndelungat, Clarke a declarat: “Avem un sprijin puternic din partea publicului”. Acesta “va sprijini participarea noastră atât timp cât este mulţumit că o facem pentru motivele pe care le-am spus şi nu ne îndreptăm spre ocuparea unei alte ţări”.

4 comentarii

Spiridon 26-03-2011 - 14:27

Obama tocmai molfaia dintr-un hamburger si zice „ATACATI LIBERALII” dar generalii au crezut ca a zis „ATACATI LIBIENII” si iata ce s-a ales.

Ciu Huhu 26-03-2011 - 16:02

Mare prost te-a facut ma-ta, io-s fan a lui Obama, retardatule !

Ciu Huhu 26-03-2011 - 16:04

Spiridon, sa-l pupi vesnic in c…r pe evreul vostru NEBUN, GADDAFI!

gogu 27-03-2011 - 22:33

Huooooooooooooooooooooooooo!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult