Acasa InternationalExterne Vezica Prinţului Consort. Regina Elisabeta, la spital după Jubileu

Vezica Prinţului Consort. Regina Elisabeta, la spital după Jubileu

scris de C.P.
6 afisari

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a vizitat miercuri după-amiază pe soţul său, prinţul Philip, internat de luni în spitalul londonez Regele Eduard al VII-lea pentru o infecţie la vezica urinară.

Vezica Prinţului Consort. Regina Elisabeta, la spital după Jubileu

Este pentru prima dată când suverana îi face o vizită publică soţului său, în vârstă de 90 de ani, după ce acesta a fost spitalizat luni, în plină sărbătoare a jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a. Regina a ajuns miercuri către ora locală 17.00 (16.00 GMT) cu limuzina la spitalul Regele Eduard al VII-lea din Londra, cu puţin după ce a participat la un dejun dat în onoarea sa de reprezentanţi ai Commonwealth, organizaţie pe care o prezidează. Aceasta a fost urmată, la scurt timp, de cel de-al doilea fiu al său, prinţul Andrew.
Potrivit Palatului Buckingham, starea ducelui de Edinburgh ‘s-a îmbunătăţit considerabil’, însă el va mai rămâne probabil în spital câteva zile. Prinţul consort a lipsit în ultimele două zile, luni şi marţi, de la festivităţile organizate în cinstea celor 60 de ani de domnie a soţiei sale, însă le-a urmărit la televizor, a afirmat luni unul dintre fiii săi, prinţul Eduard.
Duminică, prinţul Philip a petrecut mai multe ore alături de soţia sa în frig şi ploaie, pentru a participa la o mare paradă nautică pe Tamisa, dedicată jubileului de diamant al reginei. Ducele de Edinburgh, cunoscut pentru marea sa energie, a mai fost spitalizat de urgenţă în luna decembrie pentru a i se monta un stent, intervenţie care l-a împiedicat să ia parte la sărbătorile tradiţionale de Crăciun.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult