Acasa InternationalExterne Victor Ponta, la NATO: Guvernul României menţine linia predecesorilor VIDEO

Victor Ponta, la NATO: Guvernul României menţine linia predecesorilor VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

Executivul de la Bucureşti împărtăşeşte opiniile preşedintelui şi guvernelor precedente: România îşi îndeplineşte total angajamentele faţă de NATO, a declarat Victor Ponta, la Bruxelles.

Victor Ponta si Anders Fogh Rasmussen la sediul NATO

Victor Ponta si Anders Fogh Rasmussen la sediul NATO

Noul guvern este deplin angajat faţă de participarea şi obligaţiile României de membru deplin al NATO şi crede că toate angajamentele României trebuie respectate şi declarate foarte clar la Summitul de la Chicago din 20-21 iunie, a declarat joi premierul Victor Ponta, după întrevederea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Victor Ponta a afirmat că România este angajată deplin faţă de strategiile NATO şi a dat asigurări că ţara noastră este un membru „serios, de încredere şi predictibil” al Alianţei Nord-Atlantice.

Referitor la procesul de tranziţie din Afganistan, în contextul în care mai multe state aliate şi-au anunţat intenţiile sau chiar deciziile de reducere sau reconfigurare a prezenţei cu trupe în teren, oficialul român a spus că astfel de decizii sunt luate potrivit cerinţelor constituţionale de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, dar a dat asigurări că „noul guvern împărtăşeşte opiniile preşedintelui şi guvernelor precedente potrivit cărora România trebuie să-şi îndeplinească total angajamentele din Afganistan„, transmite corespondentul Agerpres.

Nicio decizie a noastră nu va fi luată unilateral, ci în deplină coordonare cu partenerii noştri şi potrivit calendarului care a fost convenit împreună de toţi aliaţii NATO, a adăugat Victor Ponta.

La rândul său, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a salutat angajamentul României ca membru al Alianţei, subliniind că ţara noastră ştie că „securitatea este nepreţuită”. El a dat ca exemplu participarea României în misiunile din Afganistan şi Kosovo.

Rasmussen a reluat afirmaţiile potrivit cărora sistemul de apărare antirachetă al Alianţei nu este îndreptat contra Rusiei şi de aceea nu se justifică eventuale măsuri ofensive contra NATO sau a statelor aliate, în urma deciziei organizaţiei nord-atlantice de a dezvolta un sistem de apărare eficientă a populaţiilor statelor membre contra pericolului reprezentat de rachete.This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult