Acasa InternationalExterne Victoria lui Viktor: Confruntarea Ungariei cu UE pare acum inevitabilă

Victoria lui Viktor: Confruntarea Ungariei cu UE pare acum inevitabilă

scris de Misu Andrei
63 afisari

Încurajat de obținerea cu ușurință a unei noi victorii electorale, al patrulea succes consecutiv, premierul ungar Viktor Orban ar urma să se opună sancțiunilor care vizează domeniul energetic al Rusiei și să își consolideze poziția în discuțiile cu UE pentru deblocarea fondurilor europene înghețate pe seama îngrijorărilor legate de protejarea instituțiilor democratice din Ungaria, informează Reuters.

Naționalistul Orban, care și-a păstrat majoritatea covârșitoare din parlament, zdrobind opoziția în ciuda eforturilor acesteia de a forma o alianță împotriva sa, va continua, cel mai probabil, să se opună sancțiunilor împotriva livrărilor de petrol și gaze rusești, pe motiv că ar distruge economia și așa slăbită a țării sale din cauza războiului din Ucraina.

Orban se va folosi de mandatul puternic pe care l-a obținut duminică din partea votanților și își va întări politicile interne conservatoare pentru a-și crea o clasă de industrialiști loiali guvernului în anumite sectoare ale economiei unde firmele străine din Ungaria sunt dominante, potrivit Reuters.

Orban se confruntă însă cu câteva provocări mari: are nevoie să își repare relațiile cu aliații estici precum Polonia, care au fost afectate de atitudinea rezervată pe care prim-ministrul Ungariei a adoptat-o în privința războiului din Ucraina după zece ani de legături comerciale strânse cu Vladimir Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult