Acasa InternationalExterne Viktor Bout scapă de izolator

Viktor Bout scapă de izolator

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

O judecătoare americană a dispus vineri încetarea regimului de izolare şi transferarea într-un centru de detenţie “clasic” a rusului Viktor Bout, care a fost găsit vinovat de trafic de arme pe 2 noiembrie la New York.

Viktor Bout

Viktor Bout

Pedeapsa pentru Viktor Bout urmează să fie anunţată pe 12 martie. Rusul a fost găsit vinovat, recent, de către un juriu federal, de toate capetele de acuzare formulate împotriva sa, informează Mediafax. El riscă o pedeapsă cuprinsă între 25 de ani de detenţie şi închisoarea pe viaţă. Viktor Bout, care a fost arestat în Thailanda, este deţinut, de la extrădarea sa, în 2008, în condiţii extrem de restrictive, într-o unitate specială a unui Centru corecţional din Manhattan. El stă izolat într-o celulă de mici dimensiuni şi iese din aceasta doar o oră, pentru a efectua exerciţii într-o altă sală, unde este tot singur.

Revenind asupra unei părţi a deciziei autorităţilor acestei închisori, judecătoarea Shira Scheindlin a citat vineri Curtea Supremă pentru a-şi justifica hotărârea de a dispune încetarea acestui regim de izolare extremă a lui Viktor Bout.

Viktor Bout, fost pilot al Armatei Roşii, este acuzat că a încercat să vândă, în 2008, un arsenal de puşti şi rachete unor agenţi secreţi americani care s-au prezentat, sub acoperire, ca fiind luptători de gherilă din cadrul Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

El a fost arestat în 2008 în Thailanda, după ce a acceptat, potrivit acuzării, să vândă acest arsenal falşilor luptători de gherilă care vroiau să îl utilizeze cu scopul de a doborî elicoptere americane ce ajută armata columbiană să lupte împotriva FARC.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult