Acasa InternationalExterne Viktor Ianukovici se duce la Putin. Va băga Ucraina în Uniunea Vamală ?

Viktor Ianukovici se duce la Putin. Va băga Ucraina în Uniunea Vamală ?

scris de M.A.
3 afisari

Preşedintele Ucrainei Viktor Ianukovici merge marti la Moscova, unde va discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Viktor Ianukovici se duce la Putin. Va băga Ucraina în Uniunea Vamală ?

Viktor Ianukovici se duce la Putin. Va băga Ucraina în Uniunea Vamală ?

Oficial, Viktor Ianukovici va încerca să obţină credite şi reducerea tarifelor la gaze. Vizita este contestată de opoziţie, care se teme că liderul ucrainean va semna un acord de aderare a ţării la Uniunea Vamală patronată de Rusia, în detrimentul apropierii de Europa.

La Kiev, criza politică se adânceşte. Într-un gest rar, Partidul Regiunilor, aflat la putere, a cerut remanierea guvernului, în speranţa că va calma nemulţumirile opoziţiei. În tot acest timp, manifestanţii pro-europeni rămân în stradă şi susţin că nu vor pleca până când preşedintele şi actualul cabinet nu demisionează.

Ministerul ucrainean de externe a dat asigurări, luni, că la întâlnirea de marți de la Moscova dintre președintele ucrainean Viktor Ianukovici și omologul său rus Vladimir Putin, prilejuită de reuniunea Comisiei interstatale ruso-ucrainene, nu vor fi semnate documente privind colaborarea sau aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală, respingând astfel informațiile vehiculate în acest sens în ultima perioadă.

În același timp, oficiali de la Moscova au declarat, luni, că Rusia este pe punctul de a semna mai multe acorduri cu Ucraina privind acordarea unor împrumuturi și scăderea prețului la gazele naturale, pentru a ajuta fosta republică sovietică să pună capăt haosului economic cu care se confruntă în prezent.

De amintit că Rusia a jucat un rol decisiv în a convinge Ucraina să renunțe la Acordul de Asociere la UE, acord ce ar fi trebuit semnat la summitul de la Vilnius din 28-29 noiembrie.

2 comentarii

pathfinder 17-12-2013 - 11:34

Mda.
Si uite asa Ucraina ramane acolo unde-i este locul.
Adica in sfera de influenta ruseasca.
Stagnare placuta dragi ucraineni!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult