Acasa InternationalExterne Viktor Orban: Ungaria isi va negocia bugetul pentru 2011 cu UE si nu cu FMI

Viktor Orban: Ungaria isi va negocia bugetul pentru 2011 cu UE si nu cu FMI

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Ungaria isi va planifica bugetul pentru anul 2011 in urma discutiilor cu Uniunea Europeana si nu cu Fondul Monetar International.

Declaratia a fost facuta miercuri, la Berlin, de premierul maghiar Viktor Orban, in cadrul unei conferinte de presa comune cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, informeaza MTI. “Ungaria si FMI au intelegere care expira in luna octombrie (…) dupa ce aceasta data, nu mai trebuie sa negociem cu FMI-ul, ci cu UE (…) important este sa ajungem la o intelegere cu Uniunea Europeana, nu cu FMI, in privinta masurilor necesare reducerii deficitului bugetar”, a precizat Orban.

Cancelarul german a afirmat ca suspendarea discutiilor dintre guvernul de la Budapesta si delegatiile UE – FMI nu afecteaza relatiile economice germano – ungare. In acelasi timp, Merkel si-a exprimat speranta ca, pe termen lung, Ungaria va reusi sa-si mentia acest traseu stabil.

La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii UE si FMI au suspendat negocierile privind revizuirea programului de finantare pentru Ungaria, convenit in anul 2008. Acestia au afirmat ca reprezentantii noului guvern de la Budapesta refuza sa adopte o serie de noi masuri menite sa reduca deficitul bugetar.

0 comentariu

Huhu 14-04-2010 - 11:30

Ziuaveche face de rusine trecutul glorios al ziarului Ziua!

Nguen Miun Gion 14-04-2010 - 13:04

Ziarului ziuaveche pentru acest transcript al dialogului dintre T. Basescu si domnul Moraru. Ar fi foarte bine daca toate interviurile presedintelui Romaniei (oricare ar fi acesta) sa fie trasnformate in text si publicate.

Huhu 14-04-2010 - 13:25

Ptiuuuuu, imi vibbe sa vomit!!!!!!!

Huhu 14-04-2010 - 13:27

hUUUUUUUUOOOOOOO!!!!!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult