Acasa InternationalExterne Viktor Orban, acuzat că a folosit date confidențiale ale cetățenilor pentru câștigarea alegerilor în Ungaria

Viktor Orban, acuzat că a folosit date confidențiale ale cetățenilor pentru câștigarea alegerilor în Ungaria

scris de Misu Andrei
45 Afisari

Este scandal uriaș în Ungaria după ce un raport făcut public de Human Rights Watch scoate la iveală noi detalii despre câștigarea alegerilor de către Viktor Orban.

Fidesz, partidul de guvernământ al premierului ungar Viktor Orban, ar fi folosit date ale cetățenilor care s-au înscris la campania de vaccinare anti-Covid pentru a le trimite mesajele electorale înainte de alegerile care au avu avut loc în luna aprilie.

Organizația Human Rights Watch a făcut public un raport potrivit căruia partidul Fidesz a folosit și date de la cererile de beneficii fiscale și de la înregistrările membrilor asociațiilor, relatează ziare.com.Potrivit raportului, persoanele care și-au adăugat datele personale pe un site administrat de către guvern, pentru vaccinarea împotriva Covid, au primit mesaje politice ce aveau ca scop influențarea alegerilor în favoarea partidului de guvernământ.

Această practică încalcă drepturile de confidențialitate și diminuează linia de demarcație între partidul de guvernământ și resursele guvernamentale din Ungaria. Este bine știut faptul că Ungaria a mai fost avertizată de UE că trebuie să ia măsuri în ceea ce privește respectarea statului de drept.

Folosirea datelor personale ale oamenilor, colectate pentru ca aceștia să poată accesa serviciile publice, pentru a-i bombarda cu mesaje de campanie politică este o trădare a încrederii și un abuz de putere.

Guvernul ungar ar trebui să înceteze să exploateze datele personale pentru campanii politice și să garanteze condiții echitabile pentru alegeri”, a declarat Deborah Brown, cercetător senior în tehnologie la Human Rights Watch.

La alegerile din aprilie 2022 Viktor Orban a obținut al patrulea mandat ca prim-ministru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult