Acasa InternationalExterne Viktor Orban amână redeschiderea economiei

Viktor Orban amână redeschiderea economiei

scris de Misu Andrei
82 afisari

Ungaria nu îşi va putea redeschide economia înainte de imunizarea tuturor cetăţenilor de peste 65 de ani care s-au înscris pentru vaccinare, a declarat prim-ministrul Viktor Orban marţi, ziua în care ţara sa a raportat un record de 252 de decese din cauza infectării cu coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ungaria a depăşit luni Cehia, urcând pe primul loc în lume în ce priveşte numărul de decese asociate COVID-19 raportat la numărul de locuitori în ultimele şapte zile, conform site-ului Our World in Data.

„Referitor la data redeschiderii, putem spune că, înainte ca toate persoanele de peste 65 de ani care s-au înscris pentru un vaccin să-l primească, nu putem redeschide pentru că ar cauza probleme”, a afirmat Viktor Orban într-un mesaj video pe Facebook.

Al treilea val al epidemiei a distrus planul lui Orban de a redeschide progresiv economia de la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie. Lockdown-ul în vigoare din noiembrie a fost extins cu închiderea şcolilor şi grădiniţelor.

Sistemul sanitar din Ungaria, sufocat

„Suntem primii în lume în ce priveşte rata de decese la numărul de locuitori de mai multe zile, majoritatea departamentelor din spitale servesc acum ca departamente COVID-19, secţiile de terapie intensivă sunt supraaglomerate, sălile de operaţii sunt închise şi chiar şi ventilatoarele de acolo sunt folosite de pacienţii COVID-19 care luptă pentru vieţile lor”, a transmis Camera Medicilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult