Acasa InternationalExterne Viktor Orban “ataca” Jobbik cu armata

Viktor Orban “ataca” Jobbik cu armata

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Daca fortele de ordine sunt puternice, tara nu are nevoie de “organizatii de securitate private sau de garzi paramilitare”.

Declaratia a fost facuta miercuri, de premierul maghiar Viktor Orban, in cadrul unei intalniri cu oficiali din Ministerul Aparararii de la Budapesta. Potrivit MTI, acesta a precizat ca angajatii din armata sau politie care vor sa devina membri ai unor astfel de organizatii, pot fi considerati dezertori. In acelasi timp, Orban a subliniat faptul ca Ungaria are nevoie de o armata mai puternica, deoarece situatia ei actuala este una deplorabila, iar nivelul operational al acesteia incalca atat Constitutia, cat si prevederile tratatului de constiturie al NATO. Conform aceleiasi surse, la respectiva intalnire au mai participat presedintele Laszlo Solyom si ministrul apararii, Csaba Hende.

Declaratiile premierului maghiar pot fi considerate o reactie la recenta reinfiintare a Garzii Maghiare. Desfiintata anul trecut, in urma unei hotararii judecatoresti, Garda Maghiara a renascut sub numele de Garda Nationala Maghiara. Anuntul a fost facut saptamana trecuta, chiar pe data de 4 iunie, data semnarii Tratatului de la Trianon, de capitanul noii Garzi Nationale Maghiare, Robert Kiss, in cadrul unei ceremonii la care a fost prezent si liderul Jobbik, Gabor Vona.

0 comentariu

Nguen Miun Gion 08-04-2010 - 14:57

Mare boala am eu pe aceasta fituica ordinara, Adevarul. Acum ca-l angajeaza pe Sorinica, o sa se duca re ripa; amindoi, sper !

mandel 09-04-2010 - 05:47

eu zic ca e mai bine cu sorinel decat cu cartiaanul si ciocazanul. macar asta a facut presa atatia ani si a pus pe picioare un brand. si sorinel nu e ca si cornel…nistorescu vreau sa zic…si macar a recunoscut ca a avut angajament la secu de multa vreme, eu zic ca ar fi bmai bine. ca sa mai piara rinjetele alora de la Guvern!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS