Acasa InternationalExterne Viktor Orban, premierul Ungariei, aduce acuzaţii grave României

Viktor Orban, premierul Ungariei, aduce acuzaţii grave României

scris de P.C.R.
12 afisari

Premierul ungar Viktor Orban a declarat ca alimentarea cu gaze naturale a Ungariei este „blocata” de Romania si Croatia, intrucat acestea nu au incheiat interconectarea retelelor, relateaza The Budapest Business Journal.
viktor orbanUngaria este practic blocata. Rusia a decis sa transporte gazul prin Turcia”, a afirmat Orban, subliniind ca, in aceste conditii, Ungaria nu are alte optiuni decat sa foloseasca gazoductul pe care Rusia intentioneaza sa-l construiasca prin Turcia.
In cadrul unei conferinte de presa la care a participat alaturi de premierul turc Ahmet Davutoglu, premierul ungar a cerut intensificarea eforturilor pentru asigurarea transportului gazelor naturale catre Europa Centrala prin Turcia.
„Trebuie sa lucram pentru a transporta gazul din Turcia catre Europa Centrala si Ungaria” prin Serbia si alte tari, a declarat Orban.
Orban a precizat ca aceasta solutie ar asigura necesarul de gaz al Ungariei dupa 2019-2020, in conditiile in care Rusia a abandonat construirea gazoductului South Stream si a anuntat ca va renunta la transportarea gazelor naturale prin conductele aflate pe teritoriul Ucrainei penste cativa ani.
In luna decembrie a anului trecut, presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat ca Rusia abandoneaza proiectul South Stream, care presupunea transportul de gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagra, ocolind Ucraina catre tarile din sudul si centrul Europei.
Ulterior, in urma unor negocieri cu oficiali din Turcia, Rusia a decis ca se va orienta spre livrarea de gaz catre Turcia, prin intermediul unei alte conducte care traverseaza Marea Neagra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult