Acasa InternationalExterne Viktor Orban: Ungaria duce împotriva UE un război pentru independenţă

Viktor Orban: Ungaria duce împotriva UE un război pentru independenţă

scris de M.A.
3 afisari

Ungaria se află într-un război de independenţă cu UE, miza fiind politica economică a ţării, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, avertizând că standardizarea măsurilor impusă de către Bruxelles reduce şansele ieşirii din criză.

Viktor Orban: Ungaria duce împotriva UE un război pentru independenţă

Viktor Orban: Ungaria duce împotriva UE un război pentru independenţă

Ungaria este implicată într-o dispută cu UE privind politica economică ce poate conduce la reducerea îndatorării, a spus Orban, vineri, în interviul săptămânal acordat postului public de radio, transmite Mediafax. „La Bruxelles obişnuiau să spună că există o politică economică ce poate aduce succes tuturor ţărilor. Dezbaterea acum este despre cât de independentă ar putea fi politica economică a Ungariei. De fapt, este un război de independenţă. Cu cât vor vrea mai mult să standardizeze politica economică a ţărilor, cu atât vom avea o şansă mai mică de a ieşi din criză”, a afirmat Orban.

Premierul a declarat că Bruxelles-ul a luat partea corporaţiilor şi băncilor în privinţa taxelor introduse de executivul de la Budapesta.

„Trebuie să taxăm marile corporaţii şi băncile. Dar Bruxelles-ul este de partea lor. Comisia spune că politica economică construită pe austeritate este bună, dar noi considerăm că nu funcţionează pentru Ungaria„, a declarat el.

Când i s-a adus în atenţie că tot populaţia va suporta în cele din urmă taxele, Orban a răspuns că „aceasta este consecinţa împărţirii echitabile a poverii crizei”. Guvernul va face totul ca băncile să nu transfere impactul taxelor speciale către populaţie, iar dacă instituţiile de credit vor reuşi acest lucru, vor fi luate noi măsuri, a spus el.

În privinţa încheierii unui acord cu FMI, premierul a reiterat că Ungaria este aproape de o înţelegere cu experţii Fondului.

2 comentarii

MI-5 16-11-2012 - 13:28

De băgat la cap de către guvernanţi!…

nae girimea 17-11-2012 - 09:45

La noi , guvernatorul se lupta din rasputeri sa ne predea strainilor

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult