Acasa InternationalExterne Violatorul Kastav! Fostul preşedinte al Israelului ar putea sta 16 ani la răcoare!

Violatorul Kastav! Fostul preşedinte al Israelului ar putea sta 16 ani la răcoare!

scris de B.C.R
1 afisari

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a fost găsit joi vinovat de viol. Kastav s-a albit la faţă şi a murmurat ‘nu, nu’ la citirea sentinţei de către preşedintele tribunalului, magistratul George Kara. El ar putea primi o pedeapsă de minimum patru ani de închisoare şi de maximum 16 ani de închisoare, pentru fiecare din cele două delicte de viol şi mai multe delicte de hărţuire sexuală, informează Agerpres.

Potrivit tribunalului districtual din Tel Aviv, Katsav a fost găsit vinovat de viol asupra unei foste funcţionare a Ministerului Turismului, pe care Katsav l-a condus în perioada 1996-1999. Fostul şef de stat a pledat nevinovat. Katsav a fost oficial pus sub acuzare la 19 martie 2009.

Alte două funcţionare de la Preşedinţie, în fruntea căruia fostul şef de stat s-a aflat între 2000 şi 2007, l-au acuzat de abuz şi hărţuire sexuală. Verdictul în acest caz este aşteptat mai târziu în cursul zilei de joi. Alte delicte de care este acuzat fostul preşedinte sunt obstrucţionarea justiţiei şi intimidarea martorilor.

Katsav poate face apel la Curtea supremă de justiţie, însă şansele sale de succes sunt nule, a declarat expertul juridic al postului public de radio Moshe Negbi. Associated Press aminteşte că Moshe Katsav, 65 de ani, şi-a dat demisia în 2007 şi a fost înlocuit de Shimon Peres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult