Acasa InternationalExterne Violenţe la Sofia asupra musulmanilor: Erdogan, revoltat

Violenţe la Sofia asupra musulmanilor: Erdogan, revoltat

scris de M.A.
5 afisari

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a criticat vehement violenţele provocate de partidul ultranaţionalist bulgar Ataka împotriva credincioşilor musulmani, cu ocazia marii rugăciuni musulmane vineri, la Sofia, informează Novinite.

Suporterii ATAKA (foto realitatea.net)

Suporterii ATAKA (foto realitatea.net)

„Mă adresez fraţilor şi rudelor noastre din Bulgaria. Condamn cu putere asaltul lansat la Sofia împotriva credincioşilor musulmani, cu ocazia marii rugăciuni colective de vineri”, a declarat premierul Erdogan cu ocazia unei reuniuni preelectorale, desfăşurată la Bursa, un oraş cu o mare comunitate de turci plecaţi din Bulgaria, transmite Agerpres. „O asemenea violenţă este rezultatul unei moşteniri genetice privind lipsa de toleranţă faţă de celălalt”, a insistat Recep Tayyip Erdogan, salutând reacţia autorităţilor de la Sofia faţă de incidentul petrecut. Vineri, susţinători ai partidului Ataka au luat cu asalt un grup de credincioşi musulmani care se rugau într-o moschee din centrul Sofiei, în semn de protest faţă de folosirea difuzoarelor în lăcaşul de cult. Naţionaliştii au organizat un protest în faţa unei moschei din Sofia, susţinând că difuzoarele care cheamă musulmanii la rugăciune se aud mult prea tare. Susţinătorii partidului bulgar de extremă-dreaptă Ataka i-au atacat pe musulmani în timpul rugăciunii de vineri de la moschee, relatează Sofia News Agency, citată de NewsIn. În timp ce unul dintre protestatari încerca să scoată un covoraş de rugăciune din faţa moscheii, tensiunea a escaladat şi a început un conflict între cele două grupuri, transmite realitatrea.net. Susţinătorii Ataka au început să strige „Turci, plecaţi!” şi să arunce cu ouă. Partidul naţionalist este singurul aliat parlamentar al partidului GERB, la putere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult