Acasa InternationalExterne UPDATE Violente la summitul G20 de la Toronto

UPDATE Violente la summitul G20 de la Toronto

scris de Ziua Veche
3 afisari

.

UPDATE 15.34

Liderii G20 nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta taxei asupra bancilor.


 

Marea Britanie, Franta si Germania au argumentat ca taxa va limita tipul de riscuri financiare excesive asumate de banci, care au dus la criza financiara din 2008, astfel incat sectorul financiar sa suporte o parte din costul salvarii institutiilor de creditare. Dar statele ale caror banci au fost afectate mai putin de criza financiara se opun introducerii acestei taxe.

Australia, Canada si unele state emergente, printre care Brazilia, India si Mexic, au argumentat ca taxa va afecta bancile care nu au fost lovite de criza mondiala si nu va preveni viitoare turbulente. Marea Britanie, Franta si Germania ar putea adopta o taxa asupra bancilor pe plan intern, in ciuda temerilor ca, astfel, bancilor lor ar putea deveni mai putin competitive.

–––

Doua masini de politie au fost incendiate si s-au produs cionciri intre politisti si militanti radicali sambata, la Toronto (Canada), pe marginea manifestatiilor unor opozanti ai G20.

Potrivit Agerpres, alte doua vehicule au fost avariate si numeroase geamuri sparte, in timpul acestor violente declansate la scurt timp dupa marea manifestatie care s-a desfasurat sambata pe strazile din centrul orasului. Mai multe mii de opozanti ai G20 au defilat mai inainte sub ploaie si in calm scandand sloganuri denuntand costul acestui summit si chemand la apararea celor mai saraci.

Liderii G20 au inceput sambata seara la Toronto summitul lor printr-un dineu de lucru. Acestia au fost intampinati de primul ministru canadian Stephen Harper intr-un mare hotel din Toronto, oras unde ei se intalnesc pana duminica. Reglarea financiara, inclusiv proiectul unei taxe bancare si temerile asupra unei economii ce se formeaza sunt printre principalele teme abordate cu ocazia acestui nou summit al G20, principal forum al cooperarii economice internationale.

0 comentariu

sorge 10-04-2010 - 15:12

A mai fost un accident ,la granita cu Vietnamul [sau Korea],in care un avion cu 250 de pasageri s a izbit de pamint ,tot inainte de aterizare .Inainte de 2000.
Printre ceasurile de la bordul avioanelor,exista unul care indica unghiul de atac fata de planul aeroportului;desi avionului i se indica ,de aparate ca mai sint 2 km pina la aterizare ,acesta percuteaza pista de beton in scurt ,in numai 2-300 de metri .
Bai baieti daca voi credeti ca asta a fost un accident cauzat de nepriceperea pilotilor ,eu o sa candidez la Presedentia USA!

da de ce 10-04-2010 - 22:50

Fratele presedintelui nu era la bord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult