Acasa InternationalExterne Violentele din Kirgistan au dus la moartea a 117 persoane

Violentele din Kirgistan au dus la moartea a 117 persoane

scris de Ziua Veche
10 afisari

.Bilantul violentelor interetnice din sudul Kirgizstanului a crescut la 117 morti si aproape 1.500 de raniti, a anuntat luni Ministerul kirgiz al Sanatatii, in cea de-a patra zi de confruntari, transmite Mediafax. De asemenea, Rusia a trimis 150 de parasutisti, pentru a-si proteja bazele.


Numarul mortilor din regiunile Oss si Djalal-Abad a ajuns la 117„, a anuntat ministerul intr-un comunicat, adaugand ca 1.485 de persoane au fost ranite, dintre care 779 au fost spitalizate. Kirgizstanul a extins duminica starea de urgenta in sudul acestei tari din Asia centrala si a ordonat fortelor sale de ordine sa deschida focul atunci cand este necesar pentru a contracara violentele interetnice.

Autoritatile interimare din Kirgizstan, sosite la putere la inceputul lui aprilie, in urma unei revolte sangeroase (87 de morti) care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Kurmanbek Bakiev, s-au confruntat de atunci cu mai multe valuri de violente, in conditiile in care un referendum pe tema unei noi Constitutii este prevazut la 27 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult