Acasa InternationalExterne Virusul mutant face ravagii: Record absolut de infectări în Marea Britanie

Virusul mutant face ravagii: Record absolut de infectări în Marea Britanie

scris de Misu Andrei
124 afisari

Marea Britanie a înregistrat luni un record absolut de noi infectări cu SARS-CoV-2. Autoritățile sanitare au anunțat nu mai puțin de 41.000 de cazuri noi în 24 de ore. Experții spun că la baza acestui bilanț impresionant stă noua tulpină a virusului și – mai grav – că acest record ar putea fi doborât în zilele următoare.

În spitalele din Marea Britanie sunt tratați peste 20.400 de pacienți COVID, mai mulți decât la precedentul vârf din aprilie, când au fost 19 mii de pacienți în spitale.

Între timp, noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în Finlanda. Autoritățile de la Helsinki spun că două persoane au fost identificate ca purtătoare a noii variante virale. Una dintre ele a călătorit de Crăciun în Marea Britanie. O a treia persoană este infectată cu tulpina provenită din Africa de Sud. Până acum, Finlanda era singura țară nordică unde nu ajunsese încă tulpina din Marea Britanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult