Acasa InternationalExterne Visele neîmplinite ale lui Viktor Orban si autonomia maghiarilor în Bazinul Carpatic

Visele neîmplinite ale lui Viktor Orban si autonomia maghiarilor în Bazinul Carpatic

scris de M.A.
3 afisari

Printre „visele comune neîmplinite” ale lui Viktor Orban se află obţinerea autonomiei. Premierul Ungariei le-a transmis sâmbătă, un mesaj video, participanţilor la lucrările congresului de constituire a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, care se desfăşoară la Miercurea Ciuc.

Viktor Orban

Viktor Orban

‘Vă salut, din inimă, de la Budapesta. Astăzi s-au adunat oamenii cu care ne cunoaştem demult şi cu care avem vise mari neîmplinite, cum ar fi autonomia, cum ar fi această cetăţenie dublă valabilă în tot Bazinul Carpatic şi în toată lumea sau Planul Miko. (…) Vă rog să-mi permiteţi ca în numele Guvernului Ungariei să vă salut, să vă doresc să faceţi faţă în această viaţă politică. (…) Vă doresc să rămânem camarazi buni şi să vă îndepliniţi obiectivele’, a afirmat premierul Ungariei, potrivit traducerii oficiale, transmite Agerpres.

Şi secretarul de stat pentru Politici Naţionale din Guvernul de la Budapesta, Repas Zsuzsanna, i-a asigurat pe participanţii la lucrări de sprijinul puterii politice din Ungaria, exprimându-şi bucuria pentru succesul înfiinţării PPMT.

‘Suntem aici pentru a sărbători o luptă îndelungată, să sărbătorim că s-a înfiinţat PPMT. Este o bucurie că această luptă a avut succes. (…) Asta înseamnă posibilitatea comunităţii de a formula în mod individual obiectivele, printre care se poate numi şi autonomia. (…) Guvernul Ungariei va sprijini comunităţile de dincolo de graniţe, totdeauna puteţi conta pe sprijinul nostru. Tocmai de aceea consider important faptul că anul trecut în octombrie am adoptat documentul privind cadrul politicii naţionale ungare, care se referă la înmulţirea şi conservarea comunităţilor maghiare de dincolo de graniţe. (…) Credem în drepturile egale, trebuie să ne ţinem pe propriile picioare, nu vrem să fim o naţiune asistată, ci una care vrea şi trebuie să lupte’, a afirmat Repas Zsuzsanna, potrivit traducerii oficiale.

5 comentarii

ravo 25-02-2012 - 14:09

In Romania se pot infiinta partide politice pe criterii etnice? Cine ma poate lamuri caci eu nu mai inteleg nimic. Chiar daca suntem tara tuturor posibilitatilor, oare nu vede nimeni ce se intampla? Aaa, nu mai avem sef la Serviciul Secret ca e prim ministru acum…Da….., cred ca asta este adevarul….

BUCURA DACUL 25-02-2012 - 17:13

Victor Orban -sange de roman,educatie de hun.Tara lor moare iar babele de la Budapesta se piaptana.E mai hun Ludovic al nostru (in sensul slabiciunii mentale) decit Victoras al lor.Propun sa facem un schimb:il dam noi pe ludovic al nostru si-l luam pe Victoras al lor.Bagat la un curs intensiv de reeducare pe un post de consilier la Cotroceni putem scoate din el un viitor sef adevarat al P.S D -R.Niciodata sa nu spui nicodata.Despre mesajele transmise de la Budapesta si primite la Miercurea Ciuc ma rezum la ….cai verzi pe pereti.

ANDREI 25-02-2012 - 20:32

Despre mesajele transmise de la Budapesta si primite la Miercurea Ciuc ma rezum la ….cai verzi pe pereti.

Nu prea cred ca sunt cai verzi pe poereti,demult nu mai sunt !

Ciu Huhu 26-02-2012 - 01:45

V. Orban e un porc dictator ca porcul dictator Basescu, de aceea-s prieteni ecesti porci!

JOS BASESCU, JOS BASESCU, JOS BASESCU!!!!!!!!!!!!

BUCURA DACUL 26-02-2012 - 17:11

D-le Ciu Huhu Cred sincer ca ne putem exprima oricare punct de vedere,folosind totusi un limbaj decent.Presedintii au un mandat bine delimitat in timp.Cat timp sant in functie ne reprezinta si pe d-vaostra si pe mine .Un porc nupoate fi presedinte pentru oameni si pe aclasi rationament eventual ar putea fi presedinte al porcilor.Intrucat ma consider OM, ramane la alegerea d-voastra cat va pretuiti.Nu am scris aceste randuri de dragul polemicii, si va asigur de toata consideratia

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult