Acasa InternationalExterne Vizele pentru Canada ar putea fi desfiintate

Vizele pentru Canada ar putea fi desfiintate

scris de Ziua Veche
4 afisari

Desfiintarea vizelor de calatorie in statul nord-american ar putea fi adusa in discutie la urmatorul summit UE-Canada, care va avea loc in luna mai. Europarlamentarul roman Sebastian Bodu a introdus un amendament in acest sens in textul rezolutiei care va fi prezentata pe agenda oficiala a intrunirii, din partea Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat remis la redactie, amendamentul a fost acceptat de Comisia pentru Politica Externa a Parlamentului European si este sustinut de grupul Popularilor Europeni.


Romania nu trebuie sa piarda nicio ocazie pentru a repune pe agenda discutiilor aceasta problema si venind din partea Parlamentului European apelul facut catre autoritatile canadiene este cu atat mai important”, spune Bodu.

Europarlamentarul PDL este membru al delegatiei pentru relatiile cu Canada si va lua cuvantul in plen pe acest subiect marti, cand Parlamentul European va discuta si vota rezolutia. In textul propunerii se arata ca “Parlamentul European se declara preocupat de faptul ca cetatenii Romaniei si Republicii Cehe au inca nevoie de vize pentru a calatori in Canada si cere ridicarea regimului vizelor cat se poate de rapid”. De asemenea, se face un apel catre tarile membre UE sa gestioneze adecvat problema comunitatilor rome, deoarece Canada a reintrodus vizele pentru Republica Ceha din cauza numarului mare de imigranti romi sositi pe teritoriul sau.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Canada, pentru orice tip de pasaport. Dupa intrarea pe teritoriul Canadei, un vizitator are dreptul sa stea maximum sase luni, cuposibilitatea prelungirii cu inca sase luni. Vizitele in scop de studii si de munca se acorda, de asemenea, pe timp limitat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult