Acasa InternationalExterne Vizita lui Netanyahu la Londra: Manifestații în Downing Street

Vizita lui Netanyahu la Londra: Manifestații în Downing Street

scris de C.F.V.
5 afisari

Manifestanți propalestinieni și proisraelieni s-au înfruntat miercuri în fața reședinței premierului britanic situată în 10 Downing Street, în ajunul unei întâlniri între David Cameron și șeful guvernului israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Netanyahu la Londra Manifestații în Downing StreetPoliția a trebuit să-i separe și a arestat cel puțin doi manifestanți după câteva confruntări ușoare între cele două tabere. ”Un mic număr de manifestanți a fost arestat pentru delicte de obstrucționare, agresare și degradare a unor vehicule”, a confirmat poliția într-un comunicat.

De partea palestiniană, aproximativ 400 de persoane au protestat față de vizita la Londra a premierului Netanyahu, sosit miercuri-după amiază în capitala britanică.

Protestatarii au strigat sloganuri, precum ”Arestați-l pe Netanyahu !” sau ”criminal de război”, și îl acuzau că este ”ucigaș de copii” pe posterele lor.

În față, circa o sută de militanți fluturau drapelul Israelului.

Peste 108.000 de persoane au semnat o petiție online pe site-ul parlamentului britanic care cere arestarea lui Netanyahu pentru ”crime de război” îndeosebi în timpul ultimului război din Fâșia Gaza în 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS