Acasa InternationalExterne Vizita lui Obama a fost salutată printr-un atentat sinucigaş

Vizita lui Obama a fost salutată printr-un atentat sinucigaş

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

La scurt timp după plecarea de pe teritoriul afgan a preşedintelui american Barrack Obama, în Kabul a avut loc un atentat cu o maşină capcană.

Atentat la Kabul dupa vizita lui Obama (foto:moveoneinc.com)

Potrivt Ageres atentatul sinucigaş a avut loc la puţin timp după ce preşedintele american a părăsit ţara, pe drumul Jalalabad unde sunt amplasate mai multe baze militare străine. Conform unei surse AFP,  în urma acestui atentat s-a dat alerta la ambasada Statelor Unite de la Kabul, aflată şi ea în apropiere, personalul fiind avertizat „să se pună la adăpost şi să stea departe de ferestre”.

Liderul american Barrack Obama s-a aflat într-o vizită-surpriză în capitala afgană pentru a celebra un an de la eliminarea lui Osama Ben Laden. În timpul acestei vizite care a durat aproximativ şase ore în timpul nopţii de marţi spre miercuri, Obama le-a promis americanilor „o nouă zi” după mai mult de un deceniu de război în Afganistan şi a semnat un acord de strategic de colaborare cu preşedintele afgan, Hamid Karzai, încadrând condiţiile unei prezenţe a soldaţilor americani în această ţară până în 2024.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult