Acasa InternationalExterne Vladimir Putin a demis „eminența cenușie” de la Kremlin

Vladimir Putin a demis „eminența cenușie” de la Kremlin

scris de Misu Andrei
148 afisari

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis marţi din funcţie pe unul dintre consilierii săi considerați „emblematici”, Vladislav Surkov, arhitectul așa-numitei „verticale a puterii”, despre a cărui plecare presa anunţase de mai multe săptămâni, relatează Agerpres, care preia o știre a agenției France-Presse.

Demiterea lui Vladislav Surkov (55 de ani) a fost anunţată printr-un decret prezidenţial publicat pe site-ul Kremlinului. Noile sale funcţii posibile nu au fost făcute publice.

Surkov fusese deja înlocuit la 11 februarie de către şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale Dmitri Kozak (61 de ani), în calitatea de negociator-şef al conflictului din estul Ucrainei, pe fondul relansării procesului de pace între Moscova şi Kiev.

Vladislav Surkov este pentru mulţi dintre opozanţii ruşi „eminenţa cenuşie” de la Kremlin, pentru că el este cel care din funcţia sa deţinută în administraţia prezidenţială de la Moscova a organizat, la începutul anilor 2000, instaurarea unui sistem de putere cu presa ţinută sub control, cu o opoziţie docilă în parlament şi reprimarea contestării publice.

El este artizanul conceptului de „verticală a puterii”, o autoritate de stat dependentă doar de Vladimir Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult