Acasa InternationalExterne Vladimir Putin are zilele numărate. Părăsește Kremlinul?

Vladimir Putin are zilele numărate. Părăsește Kremlinul?

scris de A.A.
2 afisari

Zilele lui Vladimir Putin la Kremlin sunt numărate, susține fostul premier rus şi liderul opoziţiei Mihail Kasianov.

Vladimir Putin are zilele numărate.

Vladimir Putin are zilele numărate.

Kasianov consideră că declinul rublei și uriașa criză financiară a fost provocată de gestionarea economică defectuoasă a lui Putin, precum şi de sancţiunile occidentale impuse din cauza crizei ucrainene şi scăderea preţului la petrol, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

„Rusia va intra în declin”, a declarat Kasianov, în vârstă de 57 de ani, într-un interviu acordat Reuters miercuri seara. „Anul 2015 este unul în care Putin trebuie să ia o decizie de principiu”, a adăugat el.

Avertizând că preşedintele s-ar putea confrunta cu proteste, el a declarat că Putin poate să aleagă „o strivire a mediului politic” sau poate să accepte că „are nevoie de o strategie de ieşire” şi să organizeze alegeri anticipate libere.

„În consecinţă, (el ar trebui) să plece în linişte prin alegeri prezidenţiale. Nu cred că va câştiga alegerile prezidenţiale dacă acestea vor fi libere şi corecte”, a declarat Kasianov.

Sondajele de opinie arată o creştere a popularităţii lui Putin de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în martie şi sugerează că fostul premier Kasianov nu se bucură de o susţinere prea mare din partea publicului. Kasianov a declarat însă că opoziţia ar putea creşte în sondaje la începutul anului viitor, pe măsură ce criza economică se va adânci.

Următoarele alegeri prezidenţiale urmează să aibă loc în 2018.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult