Acasa InternationalExterne Vladimir Putin doreşte ca Rusia să aibă relaţii mai strânse cu fostele republici ale URSS

Vladimir Putin doreşte ca Rusia să aibă relaţii mai strânse cu fostele republici ale URSS

scris de Misu Andrei
42 afisari

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi un apel la legături mai strânse între fostele republici componente ale Uniunii Sovietice, la 30 de ani după dezmembrarea acesteia, transmite dpa.

„Trebuie să spun că relaţiile care au fost păstrate din timpul Uniunii Sovietice au jucat, în general, un rol pozitiv”, a spus Vladimir Putin, în cadrul unui summit informal al liderilor ţărilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), desfăşurat la Sankt Petersburg.

Putin a spus că în ultimele decenii multe lucruri s-au schimbat dramatic, potrivit unei declaraţii a Kremlinului, informează Agerpres. Fondarea CSI, în decembrie 1991, a fost motivată de problemele economice şi de securitate cu care se confruntau ţările vizate, a susţinut liderul rus.

Putin a evitat să facă vreo menţiune legată de Ucraina, care s-a retras din CSI în semn de protest faţă de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, în 2014, sau de Georgia, care de asemenea s-a retras din organizaţie după ce a fost atacată de Rusia, în 2008.

Moscova a prezentat la începutul lunii decembrie o listă cu propuneri pe care doreşte să le negocieze cu Occidentul, printre care şi promisiunea că NATO va renunţa la orice fel de activitate militară în Europa de Est şi Ucraina.

Printre actualii aliaţi ai Rusiei din rândul fostelor republici sovietice se numără Belarus, Kazahstan şi Armenia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult