Acasa InternationalExterne Vladimir Putin emite un decret de urgență

Vladimir Putin emite un decret de urgență

scris de Misu Andrei
281 afisari

Ultimul baraj de sancțiuni a venit sâmbătă, când Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada au declarat că vor expulza unele bănci rusești din SWIFT, un serviciu global de mesagerie financiară, și vor paraliza activele băncii centrale a Rusiei. „Intensificarea sancțiunilor occidentale în weekend a lăsat băncile rusești în pragul crizei”, a scris luni, într-o notă, Liam Peach, economist pentru piețe emergente la Capital Economics.

Rubla a pierdut aproximativ 25% din valoarea sa, ajungând să se tranzacționeze la 104 pentru un dolar, după ce anterior a scăzut cu până la 40%. Începerea tranzacțiilor pe piața bursieră rusă a fost amânată, iar apoi anulată în întregime, potrivit unui comunicat al băncii centrale a țării.

În lumina acestor lucruri și a degenerării rapide a stabilității economice, Vladimir Putin a decis să emită aseară un decret prin care interzice rușilor să părăsească țara cu mai mult de 10.000 de dolari în valută străină, pe măsură ce cresc temerile că sistemul financiar rusesc este în pragul colapsului. Efectele acestui decret intră în vigoare de astăzi pe tot teritoriul Rusiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult