Acasa InternationalExterne Vladimir Putin este cel mai bogat om din lume

Vladimir Putin este cel mai bogat om din lume

scris de A.P.
44 afisari

Bill Browder, un fost investitor strain din Rusia, afirma ca Vladimir Putin are o avere estimata la 200 de miliarde de dolari, ceea ce l-ar clasa pe primul loc in topul celor mai bogati oameni din lume.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

„Dupa 14 ani la carma Rusiei, dupa cati bani a strans tara asta, bani pe care nu i-a investit in scoli, spitale sau drumuri publice…Toti acei bani sunt prin conturi private, in banci elvetiene, in actiuni, in fonduri manageriate de Putin si lacheii sai”, a declarat Browder intr-un interviu acordat CNN.
La momentul actual, Bill Gates este pe primul loc in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de 79 de miliarde de dolari.
Putin, fost locotenent KGB, a devenit prim-ministrul Rusiei in august 1999, urmand sa devina presedinte in anul 2000, in mai. Bill Browder sustine ca in primii ani de presedintie, Putin a profitat de puterea sa pentru a „fura cat de multi bani s-a putut”.
Browder, cunoscut critic al lui Putin, a fost unul dintre cei mai mari investitori straini din Rusia timp de 10 ani. In 2006, el a fost trecut pe lista neagra de catre guvernul de la Moscova si declarat „o amenintare pentru siguranta nationala”, drept pentru care i s-a refuzat dreptul de a mai intra in tara.
The Economist scria la acea vreme ca Browder si-a atras furia „birocratilor corupti si a oamenilor de afaceri complice la afaceri ilegale”. Initial un sustinator al lui Vladimir Putin, Browder si-a schimbat parerea dupa ce un fost asociat al sau, Sergei Magnitsky, a fost arestat si a murit dupa 11 luni de detentie.
In 2013, un tribunal din Rusia l-a condamnat pe Browder la 9 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, insa Interpolul a respins cele doua cereri ale Ministerului de Interne rus pentru a-l preda pe Browder autoritatilor, considerand ca omul de afaceri a fost condamnat „politic”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult