Acasa InternationalExterne Putin spune „Всё будет хорошо”: Scaderea economica a incetat, productivitatea muncii a crescut cu 150%

Putin spune „Всё будет хорошо”: Scaderea economica a incetat, productivitatea muncii a crescut cu 150%

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.UPDATE: „Всё будет хорошо” (n.red. – totul e ok). In Rusia, a incetat scaderea economica, a declarat premierul Vladimir Putin in raportul anual despre starea economiei, prezentat in fata Dumei de Stat. „Prognozele sumbre legate de criza nu s-au adeverit, dar nu putem sa ne relaxam, trebuie sa continuam politica financiara dura”, a afirmat Vladimir Putin, relateaza RIA Novosti.


Putin a prezentat rezultatele activitatii Cabinetului de ministri pentru 2009 si pentru primul trimestru al 2010 si a explicat cum functioneaza masurile anticriza si programele federale. De asemenea, Putin a prezentat cateva dintre initiativele conducerii legate de reformele finantelor publice si administratiei publice, modernizarea in domeniul sanatatii, rezolvarea problemei locuintelor pentru cetateni, conform ITAR-TASS.

In raportul anual, Putin a mentionat ca productivitatea muncii a crescut cu 150 la suta in zece ani. De asemenea, premierul a declarat ca pensionarii nu mai traiesc sub pragul saraciei, iar, in general, numarul persoanelor aflate in aceasta situatie s-a redus cu mai mult de jumatate.

„Volumul productiei de automobile a inceput sa creasca. Acest sector s-a relansat anul trecut, alaturi de alte sectoare ale economiei noastre”, sustine Putin. De asemenea, in raport se mentioneaza ca, pe timp de criza, statul a sprijinit industria de armament. Ea a supravietuit, la fel ca industria „high-tech”, a precizat premierul, citat de RIA Novosti.  

In opinia lui Putin, pe parcursul anului trecut, a fost imbunatatit mediul de afaceri, in primul rand prin micsorarea substantiala a controalelor de orice fel. De asemenea, orice optiune de cumparare a unor intreprinderi este discutata separat la nivelul guvernului, conform declaratiei lui Putin. 

Raportul premierului rus a durat o ora si 20 de minute – cu 5 minute mai mult decat anul trecut – si s-a incheiat cu un mesaj de felicitare catre veterani, cu ocazia „Zilei Victoriei”.  

Prezentarea obligatorie a raportului Guvernului in fata deputatilor a fost propusa de presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, in noiembrie 2008. Introducerea acestei practici a coincis cu inceputul crizei economice mondiale. De aceea, raportul lui Putin pe anul trecut a constat in prezentarea programelor anticriza. La acel moment, Putin declara: „Astazi initiem o noua traditie – raportul anual al Guvernului fata de Parlamentul Rusiei”. „Guvernul vrea sa se asigure ca munca sa este evaluata de legislatori, de partidele parlamentare, care reprezinta interesele majoritatii cetatenilor Rusiei”, a adaugat Putin, relateaza ITAR-TASS.

–––

Premierul rus va prezenta, marti, in fata deputatilor din Duma de Stat, masurile anticriza adoptate in cursul anului 2009. Camera inferioara a Parlamentului rus i-a alocat in acest scop trei ore, timp in care seful guvernului rus va face o analiza detaliata a masurilor anticriza adoptate de Guvern si realizate in cursul anului trecut. Este de asteptat ca, in raportul sau, Putin sa anunte o serie de initiative ale Executivului privind reforma finantelor statului, modernizarea sistemului de sanatate, rezolvarea problemei locuintelor, informeaza Agerpres. In plus, premierul va raspunde la 20 de intrebari formulate de factiunile parlamentare. In acest an, pentru prima oara, raportul anual al premierului va fi prezentat in aceeasi zi cu documentul trimestrial al guvernului si informarea Bancii centrale a Federatiei Rusie privind aplicarea masurilor pentru sustinerea pietii financiare, sistemului bancar, pietiei muncii, cresterii economice si securitatii sociale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult