Acasa InternationalExterne Vocea Rusiei, supărată foc pe Titus Corlăţean

Vocea Rusiei, supărată foc pe Titus Corlăţean

scris de M.A.
33 afisari

Vocea Rusiei este supărată foc pe Titus Corlăţean, din cauza declaraţiilor acestuia referitoare la “nervosul” Dmitri Rogozin.

corlatean

Vocea Rusiei, supărată foc pe Titus Corlăţean

Deschiderea consulatului Federaţiei Ruse la Tiraspol a devenit un veritabil măr al discordiei în relaţiile româno-ruse (…) Ministrul de externe al României, Titus Corlăţean, a făcut câteva declaraţii neinspirate referitoare la vicepremierul guvernului rus Dmitri Rogozin. „Diplomatul” român s-a referit l-a „nervozitatea tradiţională” a oficialului rus şi a menţionat că acesta „are probleme cu dreptul internaţional”. În realitate, ministrul român de externe este cel ce are o maximă problemă în privinţa logicii elementare şi normelor diplomatice”, scrie Vocea Rusiei.

“Existenţa unui consulat la Tiraspol este perfect justificată prin faptul că în regiunea transnistreană locuiesc peste 170 de mii de cetăţeni ruşi. Dacă Moscova era interesată de orice altceva decât oferirea unui sprijin consular cetăţenilor ruşi din Transnistria, exista opţiunea dură şi directă de a deschide un consulat fără acordul Chişinăului, ceea ce nu s-a întâmplat anume din cauza faptului că Moscova a respectat integritatea teritorială a Republicii Moldova”, arată sursa citată.

“Revenind la escapada nefericită a ministrului român de externe, se poate demonstra foarte uşor că acţiunile sale frizează penibilul. Cum ar reacţiona autorităţile din România (sau orice altă ţară) dacă un ministru de externe al Rusiei ar începe să lanseze în public ordine referitoare la locurile unde România este îndreptăţită sau nu să-şi deschidă reprezentanţe diplomatice? Vicepremierul rus a reacţionat în acelaşi stil în care ar fi reacţionat orice reprezentant al unei ţări care se respectă. Probabil, după experienţa traumatică din această vară, rezultantă din comunicarea cu diplomaţii occidentali care l-au tratat ca pe un umil reprezentant al unei colonii, Titus Corlăţean a ajuns la concluzia că diplomaţia se face prin mesaje dure şi imixtiuni impardonabile în afacerile interne ale altor ţări. În fond, Corlăţean încearcă să se comporte cu Rusia în stilul în care Mark Gitenstein s-a comportat cu autorităţile din România. Este uşor de înţeles că o asemenea „strategie de comunicare” nu va îmbunătăţi cu nimic relaţiile româno-ruse. Încercarea de a transforma probleme tehnice într-un prilej de „box diplomatic” este inutilă şi este improbabil că va impresiona pe cineva la Moscova”, consideră Vocea Rusiei.

3 comentarii

Vokay 21-11-2012 - 18:40

Ba a impresionat. Dovadă replica V.R.

Pribeagul 21-11-2012 - 19:48

“Existenţa unui consulat la Tiraspol este perfect justificată prin faptul că în regiunea transnistreană locuiesc peste 170 de mii de cetăţeni ruşi.”

Luati-i si duceti-i in… Siberia.

Jos labele de RM!

Den Siao Pin 21-11-2012 - 21:14

”Vocea Rusiei” se comporta ca Tatucul Stalin cu ”fratii” din Republicile Socialiste! Rogozin acesta parca a mancat numai Rogoz, este cam constipat din punctul nostru de vedere, dupa gusturile noastre adica, Dar. daca intoarecem foaia, Rogzin face ceea ce ar trebui sa facem si noi, diplomatia noastra: promoveaza interesele Rusiei. Realitatea ca Rogozin are mai degraba imaginea unui Komisar stalinist decat a unui diplomat stilat este una adevarata si ma mira acest lucru! Pentru ca Rusia a avut INTOTDEAUNA diplomati fini, isteti, cu manusi, eleganti ( bine sarim peste Molotov etc etc) . Rusia este o tara care trebuie respectata. Pacat ca in vremurile acestea chiar si rusii au diplomati ….ciudati! Dar si Corlatean putea sa fie de 1000 de ori mai abil si prin declaratiile sala sa-l faca, cu eleganta, pe Rogozin sa-si muste degetele de ciuda…Dar ..asta este…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult