Acasa InternationalExterne Voronin: Basescu le-a spus moldovenilor “povesti” despre integrarea in UE

Voronin: Basescu le-a spus moldovenilor “povesti” despre integrarea in UE

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Liderul comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a lansat sambata seara, la televiziunea NIT, noi acuzatii la adresa Romaniei.


 

Potrivit Stireazilei.md, presedinte PCRM a declarat ca recenta vizita a lui Traian Basescu in Republica Moldova a fost “inutila” si “nu a facut decat sa acutizeze contradictiile vizibile si invizibile dintre tarile noastre”.

El a criticat declaratiile lui Basescu si ale ministrului Baconschi referitoare la limba moldoveneasca si refuzul Romaniei de a semna Tratatul de frontiera cu Republica Moldova. Totodata, Voronin l-a acuzat pe Basescu ca le-a spus moldovenilor “povesti” despre integrarea Republicii Moldova in UE cu ajutorul Romaniei si asta pentru a “impinge Moldova spre unirea cu Romania”.

Referindu-se la scoaterea sarmei ghimpate de la Prut, Voronin a spus ca, in acest fel, se urmareste nu doar “demontarea frontierei cu Romania, dar si a hotarului cu NATO”, ceea ce este, in opinia sa, inacceptabil, deoarece Republica Moldova este membru al CSI. Voronin a spus ca PCRM se va plange ONU si UE si va informa partenerii din CSI.“Nu cred ca romanii fac asta din capul lor, nu cred ca Basescu este un brav marinar care distruge tot in jurul sau. Aici este o politica coordonata si indreptata”, a comentat Voronin, fara a preciza insa cine ar coordona actiunile Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult