Acasa InternationalExterne Votca se poate vinde doar o ora pe zi intr-o regiune afectata de incendii din sudul Rusiei

Votca se poate vinde doar o ora pe zi intr-o regiune afectata de incendii din sudul Rusiei

scris de Ziua Veche
20 Afisari

.Autoritatile dintr-o regiune din sudul Rusiei, lovita de la inceputul lunii septembrie de violente incendii de padure, au decis luni sa limiteze vanzarea de bauturi alcoolice tari la doar o ora pe zi in cinci districte.


Potrivit Agerpres, care citeaza un comunicat al acesteia, administratia regiunii Volgograd (1.000 de kilometri sud-est de Moscova) „a interzis vanzarea sticlelor de alcool de peste 15 grade intre orele 0.00 si 8.00, precum si intre 9.00 si 24.00 in districtele Danilovski, Jirnovski, Kacinski, Kotovski si Rudnianski„.

Interdictia va ramane in vigoare pana cand starea de urgenta, decretata in aceste districte de autoritatile locale in urma incendiilor, va fi ridicata, se arata in comunicat.

Potrivit unei responsabile a administratiei regionale, citata de un site de informatii local v1.ru, aceasta decizie are mai ales ca obiectiv sa ii impiedice pe unii locuitori sinistrati „sa isi inece amarul intr-o sticla” si sa mentina ordinea.

La inceputul lunii septembrie, focurile de padure provocate de canicula si seceta au facut opt morti si au distrus peste 500 de case in regiunea Volgograd.

0 comentariu

Liviu 20-04-2010 - 10:13

In marasmul general vanturarea calitatii prin toate partile nu mai inseamna nimic … Ar trebui sa fie un argumnet esential la care cei care-si vad interesul sa se gandeasca insa cum la noi starea de spirit este nemunca si neinvatatura atunci totul nu este decat o iluzie. Cei din minister au iluzia ca mai pot indrepta ceva intr-un sistem gaunos si putred din care ies pe banda rulanta niste tineri fara chef de munca si total neprofesionisti deoarece stiu ca orice ar face rezultatul ar fi acelasi: smecherii cu pile si unsi cu toate alifiile vor avea tot ce vor iar fraierii care invata cu adevarat vor ajunge mereu pe locul 2 si cu hainele ponosite … De sistemul furajarii per cOpitas sunt interesati absoluti toti cei din sistem: in primul rand profesorii care in felul asta au de lucru si pe cale de consecinta ii trec pe elevi/studenti fara sa stie nimic multumindu-i (dar invatandu-i cu nemunca – spirala din care nu vor mai iesi in timp ce societatea asta va avea mult de suferit de pe urma acestei tampenii !) atat pe ei dar si pe parintii lor care in schimbul banilor care-i dau la buget (este la fel de adevarat ca romanu’ nu prea constientizeaza acest lucru si va mai trece mult timp pana va intelege cum stau de fapt treburile cu banii lui !!!) se multumesc cu gandul ca le stau copiii cuminti intr-un cadru organizat in loc sa umble brambura pe strazi sa le dea oamenilor in cap ! Eu unul ma bucur ca macar ministrul (ca ceilalti din minister sunt pafaristi rau de tot si opun de fapt cea mai mare rezistenta, mai eficienta decat toate grevele tuturor „sindicatelor” la un loc …) si cei mai de sus mai au puterea si credinta ca pot schimba ceva. Macar sa schimbe modul de finantare si sa-i pacaleasca cumva ca numai asa ii pot aduce pe drumul drept si ii pot face inapoi oameni … Sa faca ceva sa-i reinvete ce inseamna munca adevarata si sa-i responsabilizeze pentru actiunile si deciziile care le iau. Legea sa stabileasca responsabilitati si sanctiuni clare !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult