Acasa InternationalExterne Vrăjitori linşaţi în Haiti pentru că au adus holera

Vrăjitori linşaţi în Haiti pentru că au adus holera

scris de Ziua Veche
0 afisari

Cel puţin 12 persoane au fost linşate, în ultimele zile, de grupuri de persoane furioase care le-au acuzat că au adus holera prin vrăjitorie, transmite Mediafax. „Aproximativ 12 persoane, acuzate că au adus holera într-o regiune, până acum cruţată, au fost ucise cu lovituri de macetă şi pietre, iar cadavrele au fost arse pe stradă”, a declarat un inspector din cadrul poliţiei haitiene, contactat telefonic.

În oraşul Jeremie, unul dintre cele mai imprtante din ţară, cel puţin treipersoane au fost ucise în aceste condiţii, iar alte persoane au fost ucise în localităţile înconjurătoare, au anunţat jurnaliştii locali. Şase persoane ar fi fost linşate în localitatea Chambellan, iar alte cinci persoane la Marfranc şi Dame-Marie. „Primul caz de linşaj a avut loc săptămâna trecută, iar de atunci avem cazuri în fiecare zi, dar şi tentative care eşuează”, a declarat un oficial din cadrul sistemului judiciar, Kesner Numa, care a lansat o anchetă.

„Aceste persoane sunt acuzate de vrăjitorie, legată de holeră. Potrivit mulţimii, ele ar fi semănat o substanţă care propagă boala în regiune”, a declarat Kesner Numa. „Este dificil să se ancheteze, deoarece populaţia refuză orice colaborare cu justiţia, pentru că aceasta crede cu adevărat că vrăjitoarele sunt pe cale să ucidă, profitând de epidemia de holeră”, a adăugat el. Potrivit autorităţilor sanitare haitiene, regiunea Grand’Anse, situată în sud-vestul Haiti, la aproximativ 300 de kiloemtri de capitala Port-au-Prince, este cea mai puţin afectată de epidemie, în care au murit, de la jumătatea lui octombrie şi până în prezent, 1.817 de persoane.

0 comentariu

Viorica Ianc 26-04-2010 - 14:16

Dar are putere ? Domnul sau doamna Cristi !
Normal ca este izolat.
Catalunia fiind provincie spaniola, depinde de
ce poate !
Si io vreau multe ! Dar daca nu-mi permit imi
rezum cheltuielile dupa castig !!!
Badalona. Suna prea a spaniola !
E vreo diferenta de vorbire in familie (catalu-
na-spaniola ) ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult