Acasa InternationalExterne WikiLeaks: SUA au intocmit o lista secreta cu locuri sensibile din toata lumea

WikiLeaks: SUA au intocmit o lista secreta cu locuri sensibile din toata lumea

scris de Ziua Veche
0 afisari

Site-ul WikiLeaks a publicat o listă secretă cu locuri sensibile din toată lumea, pe care Statele Unite vor să le protejeze de atacuri teroriste, deoarece pierderea lor, în opinia Departamentului de Stat, „ar afecta în mod semnificativ” securitatea americană.


Această telegramă a Departamentului de Stat, datând din februarie 2009, le cere reprezentanţelor diplomatice americane să întocmească liste cu infrastructuri şi întreprinderi din lume „a căror pierdere ar afecta în mod semnificativ sănătatea publică, securitatea economică şi/sau securitatea naţională a Statelor Unite”, informează Mediafax.

În această listă, publicată în noaptea de duminică spre luni şi care include numeroase ţări, figurează cabluri submarine de telecomunicaţii, porturi, mine şi întreprinderi care fabrică în special produse farmaceutice importante pentru sănătatea publică.

Referitor la Franţa, lista citează grupul farmaceutic Sanofi-Aventis şi grupul industrial Alstom, precum şi punctele de sosire ale cablurilor de telecomunicaţii transatlantice, la Plerin şi Lannion, în departamentul Côtes d’Armor.

0 comentariu

pompei 26-04-2010 - 15:12

si votez contra….Sanatatea e la pamant

honorius 26-04-2010 - 15:19

eu le-as face astora care se piiiiiiiisa pe sanatate niste operatii gratuite cu aceleasi ustensile nesterilizate. sa vedem cum se descurca.

alamar 26-04-2010 - 16:35

sunt atat de multe de spus pe aceasta tema…

In europa , aistenta medicala , a fost promovata de la rangul de : serviciu ,contra cost , la ” drept uman , pe de-a moaca( adica platesc altii) „…

Pai daca asitenta medicala este un drept uman , atunci de ce absolut nimeni din Romania, sau din uk, sau din canada, sau din franta, germnaia, etc., nu isi da Statul in judecata la CEDO ???…ar trebui sa castige foarte usor , nu-i asa?…Aproape toti indivizii sunt ptr. ” drepturile omului” nu-i asa ?…

mai acum vreo luna , asa zisii ziaristi de pretutindeni , inclusiv cei din media de dezinformare din Romania , aplaudau ” victoria” marxistului Obama , din america , care doreste sa trasforme cel mai modern sistem medical din Lume, prin Nationalizare , si sa-l reduca la nivelul tarilor europene si canadei…

Acesti asa zisi ziaristi au repetat cuvantul ” victorie” , al lui Obama si al neo marxistilor din america , dar refuza sa explice gloatelor impotriva cui au obtinut acesti marxisti victoria , si pe cine au infrant ?…

Cand gloatele refuza responsabilitatea de a-si palti singuri serviciile medicale , si asteapta ca vecinii lor sa le plateasca, atunci aceste gloate renunta la independenta si responsabilitate cu speranta ca Statul ,cu banii altora le va plati serviciile medicale…

Odata ce relatia : medic – pacient , este eliminata , si este introdusa relatia : pacient – Stat – medic , atunci pacientul inceteaza de a mai fi pacient , si devine un : numar la buget , iar medicii inceteaza de a fi medici , ci numai : birocrati ai Statului…

caramache 27-04-2010 - 01:40

1. Pai malpraxisul politic este judecat la urnele de vot. Nu stiati chestia asta, ca doar scrie negru pe alb in Constitutie ?
2. Cine vorbeste de lipsa de responsabilitate? Persoana care ne sfatuia sa ne lasam pe mina specialistilor si sa le urmam sfaturile !
3. Daca sfatuitoarea ar fi avut curiozitatea sa citeasca presa straina ar fi vazut ca toata chestia cu norul vulcanic extrem de periculor a fost o cacealma bazat pe date care erau, dar lipseau cu desavirsire. Ceva a la incalzirea globala.
4. Pai daca Adinei AS ii arde de responsabilitati, o sfatuiesc sa se angajeze responsabila la Falimentara sa numere cite boabe de orez sunt in punga de-un kil.

honorius 27-04-2010 - 05:44

ai intrat iar in tura Caramache? te platesc serviciile sa dai cu gura? Hai sa vedem cata dreptate ai matale, eminenta cenusie! 1. Am vazut pe pielea noastra cum a fost sanctionat malpraxisul politic la vot. la asa presedinte, asa guvern! vedea-te-as sarac lipit, somer fara somaj si cu mana intinsa la Videanu.
2. Chestia cu norul vulcanic, deciziile, le-au luat specialisti din toate tarile pe unde a trecut, doar nu era sa fim noi mai cu mot. mai bine zboruri intarziate, decat numarari de cadavre. preventia e mama sanatatii.
3.tu unde lucrezi, tovarase? la citit presa straina? ca aia a scris chestiile de care zici dupa ce s-a potolit norul…
4. Autoarea vorbea de responsabilitatea politica, in primul rand, dar tu citesti fara sa gandesti. Nu mai da sfaturi, ca nu esti oracolul din Delphi! faci pe desteptul mai mult decat e cazul.
5. concluzia mea: DA, IN SANATATE E NEVOIE DE BANI, SI EI SA FIE DIRECTIONATI UNDE TREBUIE!
4.

caramache 27-04-2010 - 11:10

#2 Bre, io citesc SI Ziua veche. Matale nu?
Ia zareste acilea:
http://ziuaveche.ro/business/economic/2924-scandalul-norului-vulcanic-spatiul-aerian-britanic-a-fost-inchis-degeaba
Ie chiar in acest numar din Ziua veche.
Cum se face ca ti-a scapatat?

honorius 27-04-2010 - 19:36

esti dus cu capul draga, ce sa zic, eu ti-am spus ca stirea cu scandalul norului si cu inchiderea degeaba e …dupa razboi! ca sa zic asa, fraiere! esti dus rau de tot. o tii ca surda pe mormint!

caramache 28-04-2010 - 02:13

Ba savantule horrorribus, se vede ca ai lipsit de orele de citire din scoala primara unde trebuia sa inveti sa scoti ideile principale pentru a dovedi ca esti in stare sa pricepi ceva.
In comentariile mele anterioare pe marginea afirmatiilor si sfaturile Adinutzei ( tinara gospodina care nu stie sa numere pina la zece si inghite papind numerilii ) imi exprimam dezacordul privitor la sfatul tinerei gospodine cum ca trebuie sa ne luam dupa sfaturilii specialistilor si sa-i lasam pre dinsii sa gindeasca pentru noi.
Rezonul meu zicea ca marea majoritate a recomandatilor tinerei gospodine au dovedit ca, in realitate, sunt niste habarnamisti, iar recomandatoarea cum ca este dar nu cujeteaza.
Am avut rezon, si dupa ultima chestie cu norul islandez, rezonul meu s-a reconfirmat, iar sfatul neconformistei a dovedit ca are o valoare de apa de ploaie.
Este evident ca tu horrorribus sfertodoctoribus nu ai fost in stare sa intelegi scrisele mele si ai intors-o cum ca imi doresti sa fiu “somer fara somaj” – chestie pentru care iti multumesc. Te asigur ca chiar daca ti-ai scoate ochii de sticla din nas si sarma din orbite tot nu ma vei putea vedea nici “sarac lipit” si nici “cu mana intinsa la Videanu”. Si asta pentru simplul motiv ca l-am votat de la distanta ( de unde sunt de vre-o treizeci de ani gramada) pe Basescu ca sa le fuck in ciuda Prostanacului Antonescu si pretinului lui de lupta Geoale Crinescu. Crezi tu oare ca daca astia doi frati siamezi si cu neamtzu’ trei ieseau calare pe situatie, se schimba ceva ?

caramache 28-04-2010 - 02:18

……..
Cit despre responsabilitatea politica mioritica de care zici ca vorbea “autoarea” de sfaturi necunoscatoare de numaratoare, trebuie sa recunosc faptul ca asta este un banc trist de sec. Unde e aia care exista – dar lipseste cu desavirsire?
Vad ca esti extrem de curios precum un sef de cadre odios. Dar te voi lamuri ca lucrez la saibe si piulite si nu la cratite precum alti si alte anchetatori si anchetatoare investigatoare si inchizitori.
Se pare ca totusi ai din cind in cind o sclipire de inteligenta, dar si aia e rahitica ca pastrezi numai pentru tine secretul lui “UNDE TREBUIE” .
P.S. Vad ca autoarea numaratorea nonconformista este molipsitoare ca te-a lovit epizotia. Dovada: pentru oamenii sanatosi la minte dupa 4 urmeaza 5 si dupa aia vine 6, pentru aia cu sindromul de vaca nebuna dupa 4 urmeaza 5 si dupa aia vine 4. Sa nu zici ca nu-i asa ca ti-ai facut-o negru pe alb cu mana ta.

honorius 28-04-2010 - 05:14

oi fi Pacepa si nu stim noi, deghizatule! ma interesai ce e cu numaratoarea aia de care zici si te-am gasit cu comentarii si la alt articol scris de A.A-S, ala cu un proiect de tara. si daca a sarit peste 8 care e problema? tot ca surda pe mormint o tii. te-ai gandit ca poate ca redactia o fi taiat di material? se mai intampla. cine stie,sau poate i-a scapta, pentru ca avea omul prea multe de zis.mare chestie. importante sint ideile. iar cu norul, ai o dambla, las-o!

honorius 28-04-2010 - 05:16

a se citi ”daca a sarit peste 9” scuze, sint obosit de balivernele tale. ceao, caramache, promit sa te ignor de-acu incolo!

cititor vechi 28-04-2010 - 07:48

bine tintit, bine ochit, dar va aude cineva doamna? admir tenacitatea, curajul si presatia dumneavoastra de-a lungul timpului, dar pacat ca voi jurnalistii buni si putini ai acestei tari, sinteti marginalizati prin neluarea in seama de catre autoritati. Succes in continuare, va citesc cu drag!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult