Acasa InternationalExterne Wizz Air suspendă zborurile către și dinspre Chișinău începând din 14 martie

Wizz Air suspendă zborurile către și dinspre Chișinău începând din 14 martie

scris de Misu Andrei
52 Afisari

Operatorul aerian low-cost Wizz Air va suspenda toate zborurile către şi dinspre Chişinău, începând din data de 14 martie, au anunţat, luni, reprezentanții companiei.

Potrivit sursei citate, acest lucru vine în contextul evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării.

Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie„, se arată într-un comunicat al companiei.După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iaşi către Berlin, precum şi creşterea frecvenţei zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Conform companiei, rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinaţia Chişinău va fi relocată către alte destinaţii din reţeaua Wizz Air.

Clienţii afectaţi, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului„, susţin reprezentanţii operatorului aerian low-cost.

Wizz Air va continua să evalueze constant situaţia, pentru a relua operaţiunile şi pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranţă.

Wizz Air operează o flotă de 177 de aeronave Airbus A320 şi A321. Compania este listată la London Stock Exchange.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS